Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scrisoare de amenințare pentru medicul șef al Penitenciarului Aiud, din partea unui recidivist. Ce a scris deținutul

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud a făcut scandal în sala de judecată, după ce tot el a deschis un proces din cauza faptului că a fost pedepsit pentru o serie de abateri. 

Mai exact, l-a amenințat și înjurat, într-o scrisoare, pe medicul închisorii și drept urmare a primit o sancțiune disciplinară timp de două luni. 

Deținutul este închis la Penitenciarul Aiud încă din anul 2011, fiind condamnat pentru o fapta de viol. Daniel I.S., este recidivist, și în 10 aprilie 2021, la scurt timp după de a fost eliberat din închisoare, unde a stat închis tot pentru viol, a violat o femeie.

CITEȘTE ȘI: Opt ani de ÎNCHISOARE pentru un prădător sexual din Alba, care a violat o femeie în timp ce îi ținea un cuțit la gât

Pentru fapta sa a fost condamnat la peste opt ani de închisoare. De după gratii, bărbatul face în mod constant contestații care ajung pe rolul instanței din Aiud.

În cel mai recent dosar finalizat, bărbatul a contestat o sancțiune primită amenințări și înjurii. Mai exact timp de două luni i-a fost interzis să mai primească pachete, sau să cumpere alte lucruri în afara de cele de igienă personală.

Contestația bărbatului a fost analizată, iar în data de 26 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au dat o decizie.

Medicul Penitenciarului amenințat cu moartea

Potrivit motivării instanței, ”la data de 29.03.2023, condamnatul a înaintat judecătorului de supraveghere delegat la Penitenciarul Aiud o plângere scrisă în care reclama încălcarea de către unitatea de deţinere a dreptului la asistenţă medicală.

În cuprinsul plângerii, petentul a adresat injurii medicului şef al unităţii medicale din cadrul penitenciarului (dobitoc, idiot, criminal, nu este normal la cap), precum şi ameninţări cu acte de violenţă (o să îl zdrobesc, îl calc pe cap)”, se arată în motivarea instanței.

Scandal în sala de judecată

Când a ajuns în fața judecătorului bărbatul nu a vrut să fie judecat de magistratul din sală și a făcut scandal

Contestatorul întoarce spatele judecătorului şi se aşează pe banca din boxă. Arată că doreşte să meargă la cameră, nu vrea să fie judecat de preşedintele completului de judecată. Refuză să precizeze dacă îşi menţine contestaţia formulată sau declaraţia dată în faţa judecătorului delegat.

Contestatorul continuă să vocifereze în timpul în care escorta din cadrul penitenciarului procedează la aplicarea cătuşelor pentru evacuarea acestuia din sală, deşi i s-a solicitat de către preşedinte să înceteze, în caz contrar urmând a-i fi aplicată amendă judiciară.

Ce au decis magistrații

Aceștia au considerat că bărbatul a greșit, a comis o abatere prin amenințarea medicului și că pedeapsa aplicată este legală. Drept urmare au respins cererea deținutului.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax