Connect with us
Publicitate

BLAJ

Scrisoare de mulțumire din partea Papei Francisc, adresată cardinalului Lucian Mureșan, după vizita de la Blaj

Publicat

blaj

Papa Francisc i-a trimis cardinalului Lucian Mureșan o scrisoare de mulțumire pentru modul în care a fost organizată vizita Sfântului Părinte la Blaj. Aproximativ 120.000 de oameni s-au aflat la Blaj în data de 2 iunie, pentru întâlnirea cu acesta. 

Organizarea evenimentului, coordonată de SPP și sprijinită de Biserica Greco-Catolică, dar și de autoritățile locale, a fost impecabilă. Programul a fost respectat cu strictețe, culoarele și fluxurile de oameni au fost gestionate foarte bine, iar vizibilitatea a fost perfectă cu ajutorul ecranelor mari instalate pe Câmpia Libertății.

Vezi și: FOTO-REPORTAJ Papa Francisc la Blaj: Filmul unei zile încărcate de semnificații. Ce s-a văzut și ce nu s-a văzut la TV

Au fost implicate foarte multe instituții de la nivel local și central, un rol deosebit de important revenindu-i Primăriei Municipiului Blaj, care a depășit așteptările.

De asemenea, Biserica Greco – Catolică a reușit să își depășească barierele de comunicare și nu numai, de care s-a înconjurat în ultimii ani.

Citește și: Reportaj despre vizita Papei la Blaj, în The Washington Post. Ce au scris jurnaliștii despre episodul din cartierul de romi

De remarcat ar mai fi grupul extraordinar al celor 500 de voluntari (dintre care s-au remarcat mulți cercetași), fără de care evenimentul nu ar fi putut fi organizat. Foarte bine coordonați, aceștia s-au aflat peste tot, știind tot timpul ce trebuie să facă.

p

Scrisoarea Papei Francisc:

Venerabilului Frate

Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan

Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România

La întoarcerea din Călătoria Apostolică din România, doresc să reafirm Eminenței Voastre, Episcopilor, preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor laici mulțumirea mea profundă pentru primirea cordială și pentru atenția cu care ați pregătit Vizita la Blaj și în țară.

M-am bucurat să cunosc personal realitatea Bisericii din România, atât de vie și de angajată în mărturisirea cu bucurie a credinței. Domnul să vă păstreze credincioși și plini de zel apostolic, iar eroicul exemplu al noilor Fericiți Martiri să însoțească și să susțină slujirea voastră față de Biserică.

Vă însoțesc cu rugăciunea mea, pentru ca Biserica din România să persevereze plină de curaj mărturisind tuturor iubirea milostivă a Domnului. Rugați-vă și voi pentru mine. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și Maica Domnului să vă ocrotească.

În Cristos,

cu dragoste frățească

Franciscus

 

Sursă scrisoare: e-communio.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax