Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scurgere de informații din programul ”Casa Verde Fotovoltaice”: Ministrul Mediului a solicitat corpului de control o analiză

Publicat

Ministrul Mediului a cerut corpului de control să efectueze o analiză cu privire la scurgerea de informaţii din cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”.

Într-o declarație făcută joi, ministrul Mediului a menționat că a dispus corpului de control al ministerului să efectueze o analiză exhaustivă asupra acestei situații.

Cu toate că concluziile încă nu au fost definitivate, ministrul a subliniat că, în cazul în care scurgerea de date va fi confirmată, măsuri drastice vor fi luate pentru a preveni astfel de evenimente viitoare.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice”. O nouă perspectivă asupra energiei solare

Ministrul Mediului a confirmat că programul „Casa Verde Fotovoltaice” va continua să ofere soluții ecologice pentru populație.

Acest program susține instalarea panourilor fotovoltaice pentru locuințe, contribuind astfel la creșterea eficienței energetice și la dezvoltarea surselor de energie regenerabilă.

Bugetul pentru acest program în anul curent este de 1,75 de miliarde de lei, o sumă record destinată creării unui mediu mai durabil și mai independent energetic.

Planuri pentru îmbunătățire și extindere

Mircea Fechet a subliniat că, în ciuda succesului inițial, programul „Casa Verde Fotovoltaice” va suferi o serie de îmbunătățiri în viitor.

Aceste îmbunătățiri vor viza nu numai aspectele legate de instalarea panourilor fotovoltaice, ci și componente adiacente, cum ar fi acumulatori pentru eficiență energetică sporită și instalații precum pompele de căldură pentru climatizare eficientă.

Evaluarea și viitorul Programului Rabla Local

În timpul conferinței, ministrul a discutat și despre Programul Rabla Local, menționând că încă există spațiu pentru ajustări și îmbunătățiri.

Cu toate că a recunoscut că numărul aplicanților nu a fost în conformitate cu așteptările, Mircea Fechet a evidențiat că scoaterea de pe străzi a unui număr semnificativ de mașini vechi contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a mediului înconjurător.

În ciuda provocărilor și incidentelor, angajamentul Ministerului Mediului față de mediu și sustenabilitate rămâne solid.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va continua să aducă soluții ecologice în gospodăriile românilor, iar dezvoltarea viitoare va aduce inovații care vor sprijini o viață mai verde și mai confortabilă.

sursa: Agerpres

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax