Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

”Se apropie o RECESIUNE similară celei din 2008”. Anunțul făcut de consilierul guvernatorului BNR. Care sunt semnele crizei

Publicat

bani

Există o probabilitate mare să ne confruntăm cu o recesiune la fel de mare precum cea din 2008, potrivit datelor financiare, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Tot mai multe bănci centrale reduc dobânzile.

Croitoru susține că, în România, cheltuielile cu salariile bugetarilor și asistența socială, care include pensiile și ajutoarele sociale, au ajuns la 80% din totalul veniturilor statului în anul 2018, iar în acest an ar putea atinge 95%, mai mult decât la criza anterioară, scrie libertatea.ro.

În ceea ce privește deficitul bugetar, acesta a ajuns la 27 de miliarde de lei, în primele nouă luni din 2019, echivalentul a 2,6% din Produsul Intern Brut.

Pe piețele financiare din SUA, dobânzile la titlurile de stat pe termen scurt sunt mai mari decât cele pe termen lung, deși în mod normal ar trebui să fie invers, iar acest lucru indică faptul că investitorii se așteaptă la o criză.

 “Dacă va avea loc rău ceva în SUA, este imposibil să nu ne atingă și pe noi”, a mai spus Croitoru.

sursă: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax