Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se împlinesc 11 ani de la moartea militarului Vasile Popa din Alba Iulia. Acesta a căzut la datorie, în Afganistan

Publicat

Se împlinesc 11 ani de la moartea militarului Vasile Popa din Alba Iulia în Afganistan. Acesta a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, a amintit MApN.

Eroul Vasile Popa este păstrat în memoria comunității. Anul trecut, autoritățile locale din Alba Iulia au denumit o alee cu numele militarului, în semn de recunoștință.

Aleea ”Erou Vasile Claudiu Popa” se află între străzile Mihai Viteazul și Militari, adiacentă clădirii „Ierihon”.

Vezi și Vasile Popa, militarul din Alba Iulia care a decedat pe frontul din Afganistan. Povestea eroului pe care orașul nu l-a uitat

Vasile Claudiu Popa a murit pe 22 septembrie 2013. Se afla într-o misiune de patrulare în Kabul, Afganistan, alături de Adrian Postelnicu, un alt militar român, originar din Constanţa.

Cei doi au suferit răni deosebit de grave după ce au călcat pe dispozitiv exploziv improvizat. Au fost preluați de elicopter și transportați la spitalul militar din Baghram, unde au decedat.

”Sublocotenenţii (pm) Adrian Postelnicu şi Vasile Claudiu Popa au căzut la datorie în Afganistan, pe data de 22 septembrie 2013, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Afganistan.

-->

Pentru faptele lor de eroism au fost decoraţi cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

Cinste și onoare memoriei lor”, este mesajul Forțelor Terestre Române.

Peste 32.000 de militari ai Armatei Române au participat la misiunea din Afganistan, începând din anul 2022. Dintre ei, 30 și-au pierdut viața.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornel

    duminică, 22.09.2024 at 19:31

    Dumnezeu sa îl ierte!

    O victima a celor care l au trimis acolo. Romanii nu aveau ce cauta în Afganistan. Și nicăieri altundeva pe fronturi militare activate de cei care își vând astfel armamentul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate