Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se majorează sumele pentru studenții înscriși la licență în sistem dual. Proiect

Publicat

Suma primită pentru fiecare student bugetat înscris la programele de studii universitare de licenţă în sistem dual se majorează cu 20%, 30% sau 40%, după caz. 

Majorarea se face în funcţie de ramura de ştiinţă în care este încadrat programul, prevede un proiect pus în consultare de Ministerul Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în cazul programelor de studii universitare de masterat suma primită se majorează cu 10% sau 20%, transmite Agerpres.

„Documentul elaborat de Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior reglementează finanţarea instituţiilor de învăţământ superior de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, pentru derularea activităţilor învăţământului superior dual, organizat pentru dobândirea de cunoştinţe, deprinderi şi competenţe pentru calificări profesionale de nivel 5, 6, 7 şi 8”, susţine Ministerul Educaţiei.

Alba Iulia câștigă o finanțare de 21 de milioane de euro pentru construcția unui campus de învățământ dual, de tip regional

Finanţarea din bugetul Ministerului Educaţiei a activităţilor derulate de instituţiile de învăţământ superior de stat pentru învăţământul superior dual se realizează în conformitate cu procedurile şi metodologiile aplicate pentru finanţarea ciclurilor de studii pentru învăţământul superior (forma de învăţământ cu frecvenţă, respectiv cu frecvenţă redusă pentru ciclul de studii de doctorat).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate