Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Se pregăteşte o taxă de poluare pentru centralele de apartament

Publicat

În următorii doi până la patru ani, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, va fi impusă de către UE plata unei taxe de poluare pentru centralele de apartament pe gaz. Alternativa, potrivit reprezentantului ministerului, ar fi revenirea la încălzirea pe sistem centralizat oferit de centralele de bloc sau utilizarea combustibilului tradiţional ori energiei regenerabile.

Eforturile financiare ale proprietarilor de apartamente de bloc de a se separa de sistemele centralizate de încălzire şi de a-şi dota locuinţele cu centrale proprii, individuale par a deveni ineficiente, dacă această „taxă de poluare” va fi aplicată. Costurile vor creşte, însă soluţia pentru rezolvarea problemei, oferită de reprezentantul ministerului Mediului poate nu este una la îndemâna oricui. După bani cheltuiţi pentru amenajarea sistemului de încălzire proprie a apartamentelor, cetăţenii ar urma să se angajeze la alte lucrări, pentru adaptarea la combustibili tradiţionali, cum este lemnul sau instalaţii ce utilizează tipuri de energie regenerabilă (solară, eoliană, geotermică, biomasă), unele dintre acestea mai greu de adaptat în cazul locuinţelor din blocuri, pentru că ar presupune tot un sistem centralizat sau semi-centralizat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    luni, 31.10.2011 at 22:09

    Sper ca dl Borbely sa nu mai apuce sa impuna aceasta taxa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax