Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se restituie TAXA AUTO. Cine poate să își recupereze banii și ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

poza-taxa-auto Fiscul a decis cum va restitui taxa auto, considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută ilegal. Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în maximum 45 de zile. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți în tranșe anuale, întinse pe durata a 5 ani, în contul bancar al proprietarului automobilului.

Astfel, solicitarea de restituire trebuie depusă în termenul legal de prescripție a dreptului de a cere restituirea, și anume 5 ani calculați de la 1 ianuarie 2016.

Cererea se depune la Administrația Financiară. Fiscul poate solicita documente suplimentare. Dacă acestea nu sunt depuse în cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsă.

Citește și TAXA AUTO 2017 ELIMINATĂ. Cum va restitui ANAF banii celor care au plătit deja. Cererile vor fi soluționate în 45 de zile »

Pot depune cereri de restituire doar cei care şi-au achitat toate dările către ANAF. Măsura va privi aproximativ un milion de români care au achitat taxa între 2007 şi începutul anului 2013.

Dosarul anexat cererii trebuie să conţină o copie după actul de identitate al proprietarului, documentul care atestă plata taxei, copia certificatului de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii.

Noua taxă auto în 2018. Se va aplica tuturor proprietarilor de mașini, chiar dacă au plătit timbrul de mediu

Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluționate în cel mult 45 de zile. Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiți, însă, în tranșe anuale de câte 20%. Pe parcursul a cinci ani, deci, Trezoreria va vira sumele în contul bancar al proprietarului autoturismului. Detalii suplimentare vor fi oferite miercuri de către ministrul Mediului şi preşedintele ANAF care vor susține împreună o conferință de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax