Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Se suplimentează locurile echipelor în Liga 2 de fotbal. Cum ar putea beneficia CSM Unirea Alba Iulia de noua decizie a FRF

Publicat

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât joi, 13 iulie, adoptarea unui sistem cu 22 de echipe în Liga 2, începând cu sezonul 2024/2025.

Formatul actual al ligii secunde include 20 de echipe care în prima parte a campionatului concurează într-o singură serie, iar ulterior sunt împărțite într-un play-off pentru promovare format din 6 echipe și două grupe de play-out, formate din câte șapte echipe care luptă pentru evitarea retrogradării.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât în urma ședinței din 13 iulie suplimentarea eșalonului secund cu două locuri.

Astfel, în ceea ce privește formațiile deja prezente în Liga 2, numărul de echipe retrogradate la finalul sezonului 2023/2024 va scădea de la cinci, la patru, renunțându-se astfel la barajul disputat până acum de echipele care încheie pe antepenultima poziție din cele două grupe din play-out.

Cum poate beneficia CSM Unirea Alba Iulia de această decizie

Al doilea loc vacant în Liga 2 va fi ocupat de o echipă care în prezent activează în Liga 3.

Finalele barajelor de promovare vor genera cinci echipe care vor promova în Liga 2 și cinci echipe învinse.

Cele cinci echipe for fi departajate în funcție de numărul punctelor obținute în cele patru meciuri din cadrul barajelor de promovare, iar cele mai bune 4 echipe dintre cele 5 în cauză, vor intra într-un nou mini-turneu de tip semifinale – finală, la finalul căruia câștigătoarea va promova în Liga 2.

Astfel, în eventualitatea unei înfrângeri în finala barajului de promovare, Unirea Alba Iulia ar putea beneficia de această plasă de siguranță întinsă de FRF.

CSM Unirea Alba Iulia are ca obiectiv principal atingerea barajului de promovare la finalul sezonului viitor, fiind singura echipă de fotbal din județul Alba cu astfel de ambiții declarate.

foto: Facebook/ CSM Unirea Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax