Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secretarul de stat Raed Arafat: Condiţionarea sau taxarea accesului vizitatorilor în spitale este interzisă

Publicat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că Ministerul Sănătăţii interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la intrarea în spitale. Oficialul MS s-a referit la cazurile în care accesul persoanelor în unităţile sanitare este condiţionată de achiziţionarea unor papuci sau halate de unică folosinţă.

Arafat a precizat că, potrivit unui ordina MS din decembrie, privind reglementarea programului de vizită în spital, nu este permisă perceperea de taxe ori condiţionarea în vreun fel a accesului persoanelor în unităţile medicale.

Secretarul de stat a menţionat că în acest ordin va fi operată o modificare prin care să se precizeze expres privind cumpărarea de botoşi sau halate de unică folosinţă, pentru a avea acces în spital.

„O astfel de măsură nu are nicio relevanţă privind oprirea sau eliminarea riscului de transmitere a unor boli infecţioase, aşa ceva nu se practică nicăieri. Conducerea spitalului, dacă doreşte, poate distribui botoşi şi halate de unică folosinţă numai în secţiile de terapie intensivă. În rest, este nejustificat”, a declarat Raed Arafat.

Sursa: ziua de cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax