Connect with us
Publicitate

AIUD

Secția Interne de la Spitalul Municipal Aiud a fost dotată cu un ecograf nou performant. Condițiile hoteliere au fost îmbunătațite

Publicat

Secția de interne a Spitalului Municipal Aiud a fost dotată cu un ecograf nou, iar condițiile au fost îmbunătățite prin dotarea cu băi în saloane, zugrăvirea pereților și dotarea paturilor cu sursă de oxigen.

În proiectul de management, prezentat în 2017  și în 2021, unul dintre principalele obiective a fost dotarea cu aparatură medicală modernă în paralel cu îmbunătățirea condițiilor hoteliere.

Citește și LIVE VIDEO: Proteste în curtea Spitalului din Aiud. Zeci de angajați în perioada pandemiei de COVID urmează să fie concediați

Potrivit paginii de facebook a Spitalului Municipal Aiud,  dotarea secției de medicină internă a fost completată cu un ecograf Samsung HM70 nou dotat cu sondă convexă și liniară.

Aparatul este portabil ceea ce oferă utilizatorilor posibilitatea de a efectua examinarea direct la patul bolnavului dacă acest lucru este necesar.

Aparatul este dotat cu o bază de date internă (DICOM) pentru o stocare ordonată a examinărilor și o transmitere la distanță (telemedicină) dacă este necesar.

Toate saloanele secției de medicină internă au fost dotate cu băi în saloane

Băile sunt esențiale pentru evitarea răspândirii virusului în perioada în care spitalul a funcționat ca Spital suport Covid). Băile sunt dotate cu duș, chiuvetă și toaletă.

Pavajul întregii secții a fost acoperit cu covor PVC (tarchett) ceea ce permite un grad superior de igienizare, indică un mediu mai luminos, mai optimist. Pereții secției au fost zugrăviți.

Toate paturile au fost dotate cu sursa de oxigen prin extinderea rețelei existente. Prizele sunt rapide, cu flux inalt, tip DYN, la nevoie ele permit inclusiv conectarea unui ventilator mecanic.

Dotarea secțiilor, laboratoarelor de investigatii și a Blocului operator a reprezentat unul dintre obiectivele generale ale proiectului de management (2017/2021).

Marți la Spitalul Municipal Aiud a avut loc vizita inspectorilor CNCAN pentru autorizarea Aparatului Roentgen portabil/mobil și a Bratului C- Mobil.

Ecografe noi pe secțiile de medicină internă și obstetrică- ginecologie, aparat de imunologie cu chemilumiscență în laboratorul de Analize, ecografe noi în laboratorul radiologie și imagistică și sectia de cardiologie

”Toate aparatele care au îmbogățit dotarea cu aparatură a secțiilor indicate sunt NOI. Finanțarea a fost posibilă prin accesarea unor fonduri europene.

Considerăm că demersul de dotare al Spitalului cu toate aceste aparate moderne reprezintă măsuri concrete și pot determina în mod direct atingerea obiectivului general și anume reducerea mortalității cu 2% în noul context” afirmă reprezentanții Spitalului Municipal Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. abc

    miercuri, 20.04.2022 at 08:23

    oricum atitudinea multor cadre medicale lasa de dorit….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax