Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Secțiile Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență Alba intră în reparații capitale. Investiție de peste 2 milioane lei, supusă la vot în ședința CJ Alba

Publicat

Secția Chirurgie și compartimentul Urologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba intră în reparații capitale. Saloanele, grupurile sanitare sau instalațiile urmează să fie renovate, un proiect în acest sens fiind prezentat pentru aprobare consilierilor judeţeni în ședința de joi, 27 martie. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, aferenți obiectivului de investiții „Reparați capitală a Secției Chirurgie și Urologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” și a acordului de asociere cu Transavia SA pentru realizarea acestui obiectiv. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 2.373.130 lei.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia este cea mai importantă unitate sanitară din judeţul Alba, pusă în funcţiune în anul 1973. Spitalul asigură asistenţă medicală de specialitate pentru aproximativ 67.000 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru aproximativ 383.000 de locuitori ai judeţului, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă.

În prezent, Secţia Chirurgie şi Compartimentul Urologie ocupă etajul I al corpurilor de clădiri A şi B din cadrul unităţii.

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi. Ambele secţii sunt deservite de numai două grupuri sanitare, separate pe sexe, situate în cele două capete ale holului principal, acestea fiind insuficiente.

Toate saloanele, grupurile sanitare şi circuitele medicale, nu respectă standardele de acreditare și prevederile OMS 914/2006 privind autorizarea spitalului. Menţionăm faptul că în cadrul Secţiei Chirurgie şi a Compartimentului Urologie, nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale de la înfiinţarea spitalului, respectiv din anul 1973”, se menţionează în raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre.

Proiectul are ca scop reparaţia capitală a Secţiei Chirurgie şi Urologie, astfel încât acestea să corespundă din punct de vedere al standardelor de acreditare. Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii județeni, se va trece la reparații capitale și se vor moderniza saloanele și grupurile sociale.

Proiectul are în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie etc., grupuri sanitare separate pe sexe şi separate pentru pacienţi septici şi aseptici, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale. Acesta mai prevede crearea de circuite funcţionale corespunzătoare, asigurarea ariei utile minime pe pat de spital în saloanele curente şi rezerve, asigurarea dotării sanitare minime a saloanelor, precum și reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale.

Din punct de vedere al Autorizaţiei de funcţionare emise de către DSP Alba, cele două secţii sunt autorizate cu plan de conformare, respectiv cu indeplinirea cerinţelor mai sus amintite.

Realizarea acestor lucrări vor duce la asigurarea unui standard ridicat al serviciilor medicale pentru toţi pacienţii din judeţul Alba, susţin iniţiatorii.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii este necesară suma de 2.373.139 lei. În semestrul I al anului 2014, „Transavia” SA şi-a manifestat disponibilitatea de a efectua o sponsorizare în sumă de 400.000 lei urmând ca în semestrul I al anului 2015 judeţul Alba să finanţeze din bugetul judeţului suma de 1.973.13o lei.

Citeşte şi Compania Transavia va investi în renovarea și modernizarea secției de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax