Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ședințe la Consiliu Local Alba Iulia înregistrate audio-video și vot electronic. Proiect de peste 70.000 de lei

Publicat

Primăria vrea să cumpere sistem electronic integrat pentru înregistrare audio-video, sonorizare și vot electronic, ce va fi folosit la ședințele Consiliului Local. Acesta va fi montat în sala de ședințe de la Direcția Programe a Primăriei, pe strada Bucovinei nr. 6, investiția fiind estimată la valoarea de 70.000 de lei.

Administrația locală intenționează să modernizeze spațiul și modul în care se desfășoară ședințele de Consiliu Local. Acestea vor fi înregistrate audio și video, iar dezbaterile vor putea fi transcrise automat și aleșii locali vor avea opțiunea votului electronic.

Achiziția se derulează în cadrul proiectului Alba Iulia – Administrație inteligentă, pentru crearea unui mecanism de colaborare și consultare prin intermediul bugetării participative. Valoarea estimată a achiziției directe este de 70.000 de lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 28 ianuarie ora 10.00.

Sistemul integrat va avea 4 subsisteme: de vot, de conferință, de transcriere și de afișaj.

În documentație se arată că subsistemul vot trebuie să includă exprimarea opțiunii de vot ”pentru”, ”împotrivă”, ”abținere” prin vot deschis sau nesecret pentru 22 de posturi. Unitatea delegat și cea de președinte va avea 3 butoane dedicate pentru asigurarea opțiunii de vot.

În subsistemul de conferință, trebuie să fie incluse următoarele opțiuni: transmitere și amplificare semnale sonore între participanți, posibilitatea de intervenție în sală cu microfon, drept de cuvânt pentru președinte, gestionare timpi alocați dezbatere, înregistrare cerere luare de cuvânt și operare listă de așteptare; fiecare microfon se activează automat în ordinea solicitărilor înregistrate în sistem; posibilitate transmitere online sau on-demand prin intranet și internet, arhivare, transcriere audio-video activități în sală, identificarea și focusarea vorbitorilor în funcție de activarea microfoanelor (video tracking); operare prin ecran LCD 7 inch cu funcții tactile (agenda zilei, informații relevante, mesaje) – pentru unitatea președinte de ședință; camere video rezoluție full HD, senzor, zoom optic 15x; transcriere automată prin software (playback și control) cu pedală electronică configurabilă; minimum 4 difuzoare tip LineArray, montate în tavan fals; mediaplayer ce permite montare în rack cu posibilitate redare pe stick, card, CD, radio FM/AM; 2 microfoane wireless profesionale.

În subsistemul de transcriere, sunt enumerate opțiunile de înregistrare, redare, organizare și transcriere automată (transformare fișiere voce în fișiere text) prin aplicație personalizată.

De asemenea, se cere posibilitatea de afișare automată a rezultatului de vot pe un ecran general și pe ecranul pentru unitate președinte. Pe ecranul general, în timpul ședințelor, se vor afișa continuu numărul de voturi exprimare pe fiecare categorie de opțiune (pentru, împotrivă abținere), dar și lista participanților la ședință.

Ecranul general va avea licență de primire a informațiilor wireless (mirroring) de la notebook-uri.

Sistemul trebuie să aibă garanție cel puțin 2 ani și servicii help-desk cu intervenții în maximum 8 ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate