Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Șef al BNR: Nu sunt semnele unei crize. Anunțurile alarmante legate de scumpiri, o încercare de a face profituri murdare

Publicat

cumparaturi

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale, Adrian Vasilescu, spune că nu sunt semne ale unei crize iminente de proporții la nivel global și este optimist în privința evoluției economiei.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Vasilescu a spus că anunțurile alarmante legate de scumpirile din industria alimentară, reprezintă o încercare de a face profituri murdare.

Adrian Vasilescu a afirmat că strategia de a anunța un val de scumpiri abrupte și în cascadă nu este nouă.

„Producătorii de alimente ne amenință că se va scumpi cu 30% nu știu ce carne, că se scumpesc cu 25% nu știu ce lactate.

Așa ceva s-a întâmplat de 10 ori în ultimii 31 de ani și niciodată nu s-au adeverit scumpirile anunțate de ei. Astea sunt dorințele lor, să crească prețurile, să vândă bine, să facă profit murdar, pentru că ăsta e cuvântul, profit murdar, rezultat din majorări exhibiționiste de prețuri. (…)

Trebuie să înțelegem că există 2 realități, a cumpărătorului și a  vânzătorului, iar când aceste din urmă are prețuri extravagante, va ajunge să se uite că nu-i mai trece nimeni pragul magazinului și are 2 variante; ori închide, ori micșorează prețurile,” a spus Vasilescu.

În ultima vreme, au fost anunțate oficial sau neoficial, scumpiri abrupte la aproape toate capitolele, inclusiv la alimente. Economiștii consideră că dacă în piață se produce panică, este posibil să avem scumpiri, însă dau asigurări că situația este în realitate una speculativă.

Sursă: Realitata Plus

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax