Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șefa Administrației Fondului de Mediu a fost revocată din funcție. Ce legături are Andreea Kohalmi-Szabo cu județul Alba

Publicat

sursa foto: stiripesurse.ro

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Andreea Kohalmi-Szabo, a fost revocată din funcție, potrivit unei decizii a prim-ministrului, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Andreea Kohalmi-Szabo a fost numită președinte al AFM în luna mai a acestui an. Fosta șefă a Administrației Fondului de Mediu este fiica fostei consiliere a Elenei Udrea, Luminița Kohalmi.

 Luminița Kohalmi- este din Alba Iulia unde a locuit până în anul 2006 când, imediat după numirea în funcția de ministru al Apărării a șefului PNL Alba Teodor Atanasiu, a fost numită într-o funcție de director în cadrul MApN.

Dealtfel Kohalmi a fost și asociată cu Atanasiu într-o firmă care deținea licența Radio Orion Sebeș.

După schimbarea lui Atanasiu din funcția de ministru , Kohalmi s-a transferat la Ministerul Dezvoltării într-un post de consilier al ministrului Elena Udrea, nu înainte de a rupe prietenia și legătura de afaceri pe care a avut-o cu cel care i-a construit o nouă carieră, la București.

După schimbarea Elenei Udrea  de la Ministerul Dezvoltării, Kohalmi a fost luată sub aripa consilierului prezidențial pe probleme de apărare Iulian Fota. 

În perioada de tranzit dintre  MApN și MADRT, Luminița Kohalmi a reușit să fructifice un pont preluând printr-o firmă a soțului baza de agrement a Romtelecom din Stațiunea Vața – jud Hunedoara.

Baza era folosită de MApN pentru odihnă și recuperare fizică a soldaților români aflați în teatrele de luptă din Irak și Afganistan.

Citește și De la Radio Orion Sebeș, director la MApN și consilieră personală a Elenei Udrea: Albaiulianca Luminița Kohalmi AUDIATĂ de DNA în dosarul ”Gala Bute”

Fiica acesteia Andreea Kohalmi – Szabo a fost numită în luna mai 2020 de premierul Ludovic Orban în funcția de președinte al Administrației Fondului de Mediu, cu rang de secretar de stat. Andreea Kohalmi a fost criticată în nenumărate rânduri că nu a reușit să deblocheze programul ”Casa Verde- Fotovoltaice” .

În locul său, în funcția de președinte al AFM, cu rang de secretar de stat, a fost numit Dan Cătălin Vatamanu, potrivit unei decizii semnată de prim-ministru.

Vatamanu este vicepreședinte PMP Mehedinți. Acesta este de profesie inginer, candidat la Primăria Baia de Aramă.

sursa: profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax