Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șefia PNL încă se JOACĂ. Ludovic Orban anunță că data limită de depunere a candidaturilor nu a fost 10 august: Eu știu statutul


Publicat

Controverse în PNL după ce în urmă cu două zile a fost anunțată ca termen limită de depunere a candidaturilor pentru funcția de președinte al PNL data de 10 august.

Ziua respectivă a coincis și cu declanșarea scandalului condamnării  lui Florin Câțu în SUA, în urmă cu 20 de ani.

Vineri 13 august, Ludovic Orban a spus care este, de fapt, data limită pentru depunerea candidaturilor în lupta pentru șefia PNL, anunțând totodată că mai este încă timp să apară încă un nou candidat! 

Trei date vehiculate în lupta din PNL

Declarația liderului PNL vine în contextul în care o variantă care se vehicula era că în 10 august s-ar fi încheiat înscrierea candidaturilor pentru şefia PNL, a doua dată înaintată fiind cea de 25 august.

De asemenea, s-a mai vehiculat că s-ar fi încheiat deja depunerea candidaturilor în data de 10 august ca până-n 25 august să fie realizate moțiunile. În această seară, Laurenţiu Leoreanu a declarat că, de fapt, înscrierea candidaţilor se face până pe 20 august. 

„Pe 20 august se încheie depunerea candidaturilor, urmând ca apoi să se facă campanie internă pe moţiuni, până pe 15 septembrie”, a declarat liberalul, în emisiunea Decisiv, prezentată de de Cătălina Porumbel la Antena 3.

Ce spune Ludovic Orban

De la Rareș Bogdan a plecat toată povestea”

„Data limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, cu 30 de zile înainte de data Congresului, conform statutului. Vă spun pentru că eu ştiu statutul”, a declarat Ludovic Orban pentru DCNews.

Întrebat de unde au plecat toate variantele vehiculate în presă, liderul PNL a mai spus: „De la Rareş Bogdan au plecat, că el a zis că noi am dat asta că era ultima zi de depunere a candidaturii.

De la Rareș a plecat toată povestea. Conform statutului, depunerea candidaturii se face la comisia de organizare a Congresului, cu 30 de zile înainte de data Congresului.

Scrie în articolul 67, litera 1: Membrii care vor să promoveze o moţiune trebuie să depună proiectul acestei moţiuni la comisia de organizare a Congresului cu cel puţin 30 de zile înainte de desfăşurarea Congresului.

Moţiunea trebuie să fie însoţită de numele liderului şi de semnătura a minimum 35 de membri care formează grupul de promovare”.

Orban: „Dacă ar fi să îi cer demisia lui Florin Cîțu, în primă fază nu aş face-o în public”

Lupta în interiorul PNL pare să fie din ce în ce mai aprigă, mai ales după ce s-a aflat că Florin Cîțu a fost închis două zile, în SUA, după ce a fost prins băut la volan, acum 20 de ani.

Orban, primele declarații despre situația contracandidatului Cîțu

Aseară, Ludovic Orban a făcut primele declarații despre situația contracandidatului său la șefia PNL.

„Demisia este un act unilateral. Dacă ar fi să îi cer demisia lui Florin Cîțu, în primă fază nu aş face-o în public, ci într-o discuţie între patru ochi, că aşa este normal între colegi.

Așa e normal între colegi şi în aparatul guvernamental, fac aceasta menţiune, să îţi informezi colegii atunci când vrei să îi demiţi din funcţie, să le dai posibilitatea să îşi dea demisia.

Sunt lucruri care trebuie spuse. Ai obligaţia să spui dacă există pete sau lucruri neelucidate, lucruri care pot să genereze presiune pe tine. 

Când numeşti un om într-o funcţie publică, trebuie să ai garanţia că omul respectiv nu poate fi şantajat sau nu i se poate arăta pisica, nu poate să îi influenţeze cineva deciziile, cunoscând astfel de lucruri negre „, a spus Ludovic Orban.

Întrebat când i-a spus Florin Cîțu că vrea să candideze la preşedinţia PNL, liberalul a mai spus: „Eu am avut o înţelegere cu domnul premier Cîțu.

Dacă neagă existenţa acestei înţelegeri, înseamnă că nu e om serios. Am avut o înţelegere legată de faptul că nu va candida şi că mă va sprijini pe mine, înainte de numire.

Atât prima desemnare a lui Florin Cîțu, cât şi, ulterior, flexibilizarea mandatului în care, după şase zile de blocaj în negocieri….

Noi am flexibilizat mandatul şi am mers cu două propuneri de prim-ministru: fie Florin Cîțu premier şi eu preşedinte la Cameră, fie eu premier şi Florin Cîțu președinte la Senat.

Cei care au decis ca Florin Cîțu să fie premier sunt cei de la USR PLUS. Ei au hotărât, din cele două variante, varianta pe care o preferă”, a spus Ludovic Orban.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Între mine și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi depun demisia de la Camera Deputaților

Publicat

”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi voi depune demisia” a spus Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor votului. 

Este vorba despre demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu”, a adăugat acesta.

Orban a pierdut președinția PNL, în fața lui Florin Cîțu.

Vezi și: Forin Cîțu este NOUL PREȘEDINTE al PNL. Ludovic Orban pierde partidul la aproape 1.000 de voturi. Cum a fost ”ziua dezbinării”

Declarații Ludovic Orban:

„Încep prin a le mulțumi colegilor care mi-au acprdat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest congres.

Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, voi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o și până acum”

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Forin Cîțu este NOUL PREȘEDINTE al PNL. Ludovic Orban pierde partidul la aproape 1.000 de voturi. Cum a fost ”ziua dezbinării”

Publicat

Florin Cîțu este noul președinte al PNL Alba, reușind să îl învingă pe Ludovic Orban, la capărut unui congres presărat de scandaluri, în tonul campaniei electorale interne care s-a încheiat. 

Numărul de voturi obținut de fiecare candidat: 2878 de voturi Florin Cîțu, 1898 de voturi Ludovic Orban. 72 de voturi au fost nule. 

Acesta este deznodământul de etapă al luptei extrem de dure, dintre taberele din PNL.

Competiția internă, de fapt un adevărat război politic, a creat o criză politică în guvern și a creat o mulțime de blocaje în activitatea tuturor insituțiilor.

PNL a fost împărțit în două tabere: cea a lui Ludovic Orban și cea a lui Florin Cîțu.

Războiul a fost dus la extrem și a răbufnit în toată țara, nu doar în interiorul partidului.

Timp de câteva luni, liberalii s-au luptat între ei mai dur decât s-au luptat cu adversarii politici ”tradiționali”.

În plin val 4, liberalii s-au adunat în număr de aproximativ 5.000, în aceeași zi în care Bucureștiul a depășit incidența de 4 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Liberalii s-au înghesuit la cabinele de vot și au uitat de reguli. Florin Cîțu: ”Este ok. Totul a fost organizat bine”

Ruptura din interiorul partidului s-a văzut și în sală.

Într-o atmosferă de stadion, cu huiduieli și urale, cei doi candidați și susținătorii lor au încercat să își țină discursurile.

Majoritatea au vorbit despre unitate, într-o contradicție evidentă cu ce se întâmpla de fapt în sală.

Ce a spus Cîțu

Susținătorii lui Orban, i-au scandat numele în timpul discursului președintelui Iohannis și l-au huiduit pe Florin Cîțu.

A fost nevoie de apeluri din partea lui Theodor Stolojan și chiar din partea lui Organ, pentru ca acesta să își poată continua discursul.

Huiduileile l-au descumpănit și chiar l-au enervat pe Florin Cîțu.

„Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune, aşa cum l-am taxat de fiecare dată pentru lucrurile proaste. Acum, PNL trebuie să facă o alegere care să ducă partidul la alt nivel.

Nu este o luptă personală, este o luptă pentru a imprima un traiect nou pentru partidul nostru.

Eu ştiu că şi contracandidatul meu conştientizează acest lucru, dar refuză să o accepte, pentru că în joc este cariera sa politică şi funcţia de preşedinte al PNL”, a spus Florin Cîţu, în discursul prin care şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la şefia partidului, „România liberală”.

Ce a spus Orban

”Din punct de vedere moral, al opiniei publice, Ludovic Orban a câștigat această competiție. O știți toți. Gândiți-vă la binele PNL când luați decizia de vot.

Azi avem de ales între o variantă relativ bună și una evident proastă. Vă îndemn să votați nu cu cel care a provocat criza, ci cu cel care are puterea să rezolve criza.

Nu votați cu cel care de trei luni s-a dus în cap, cu cel care a făcut ca PNL să piardă 8 procente în intenția de vot. Votați cu cel care a crescut alături de voi, a participat la toate bătăliile, are forța și inteligența de a duce PNL la victorie! Doamne-ajută!

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum au votat cei 146 de delegați ai PNL Alba la Congresul PNL. A lipsit doar Oana Badea, bolnavă de Covid

Publicat

146 de delegați ai PNL Alba au participat sâmbătă la congresul PNL. Din discuțiile interne, majoritatea acestora au votat cu Florin Cîțu, au declarat surse din partid, pentru Alba24.

De altfel, atât Florin Roman cât și Ion Dumitrel au decis să îl susțină pe premier, în competiția cu Ludovic Orban. 

Delegația din Alba este una dintre primele 4 cele mai numeroase la nivel național, numărul de delegați fiind stabilit în funcție de rezultatele obținute anterior la alegeri.

Din numărul total de delegați alocat organizației din Alba, a lipsit doar unul.

Este vorba despre primarul municipiului Aiud, Oana Badea, bolnavă de COVID-19.

Prin absența acesteia, Cîțu a pierdut un vot. Oana Badea și-a exprimat preferința pentru premier cu prilejul conferinței județene de alegeri a partidului.

Majoritatea delegaților s-au dus la București încă de vineri, cu mașinile personale.

Organizatorii au închiriat și un microbuz de 18 locuri, însă doar 8 liberali au apelat la acest mijloc de deplasare.

Imediat după vot, liberalii din Alba au plecat spre hotelurile unde sunt cazați, sau spre terasele din centrul vechi al Capitalei, în așteptarea rezultatelor de la scrutinul intern.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

De la ”Întregalde”, la New York. Filmul lui Radu Muntean va fi proiectat la cel mai important festival din SUA

Publicat

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” de Radu Jude şi „Întregalde” de Radu Muntean vor fi proiectate în selecţia oficială a Festivalului de Film de la New York, care se desfăşoară până în 10 octombrie.

La cea de-a 59-a ediţie a festivalului New York Film Festival, în selecţia oficială a festivalului, care cuprinde 32 de filme din 31 de ţări, figurează şi două dintre cele mai importante pelicule româneşti lansate anul acesta.

Filmul ”Întregalde” va fi vizionat în zilele de 5 şi 6 octombrie la  Alice Tully Hall şi Francesca Beale Theater, dar şi la Howard Gilman Theater.

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” va fi proiectat sâmbătă și duminică (25 și 26 septembrie).

Citește și: Luca Sabin, săteanul din Apuseni devenit revelația filmului ”Întregalde”. Actorul care a văzut prima dată o cameră la 79 de ani

Festivalul de Film de la New York este, probabil, cel mai important festival de film organizat în Statele Unite ale Americii şi una dintre cele mai longevive iniţiative de acest gen.

Prima ediţie a avut loc în anul 1963 cu sprijinul Lincoln Center, care a continuat până astăzi să organizeze proiectul şi să găzduiască proiecţiile de film.

O parte a echipei de creaţie a filmului „Întregalde” din care fac parte, alături de regizorul Radu Muntean, actorii Maria Popistaşu şi Alexandru Bogdan şi scenaristul Alexandru Baciu, va ajunge la New York cu sprijinul ICR. Cei patru invitaţi vor deschide cele două proiecţii ale filmului şi vor susţine sesiuni de Q&A după proiecţii.

;

Filmul urmărește trei prieteni aflați într-o excursie umanitară, iarna, cu un jeep, pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, județul Alba, unde întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește abandonat, iar ei sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, lucru care îi face să-și reconsidere ideile despre empatie și generozitate. ab24

”Sigur că în filmele pe care le-am făcut am vorbit despre teme care mă preocupau la momentele respective, dar n-aș merge până acolo încât să spun că au fost filme autobiografice.

În cazul ultimului film, e un subiect la care mă gândesc de aproape 10 ani, am fost în prima prospecție în 2012, chiar în localitatea Întregalde, ca parte dintr-o expediție umanitară de Crăciun.

Dacă vrei, ca majoritatea filmelor mele și acesta pornește de la o dilemă morală: care sunt limitele altruismului atunci când se pune problema propriei supraviețuiri” a spus Radu Muntean, într-un interviu acordat Libertatea.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate