Connect with us
Publicitate

ABRUD

Șefii Coaliției de guvernare s-au înțeles cu privire la Dosarul Roșia Montană: NU poate fi retras de la UNESCO

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Fostul parlamentar USR, Mihai Goțiu, a anunțat pe Facebook că șefii Coaliției de guvernare au căzut de acord că Dosarul Roșia Montană nu poate fi retras de la UNESCO.

”În cadrul ședinței de astăzi, președinții partidelor din Coaliția de Guvernare, Dan Barna (USR PLUS), PNL (Ludovic Orban) și UDMR (Kelemen Hunor), au ajuns la un acord legat de continuarea procedurilor de includere a Roșiei Montane în UNESCO, în sensul în care retragerea despre care s-a discutat în ultimele săptămâni, nu este o opțiune.

La ședință nu a participat premierul Florin Cîțu, șeful Executivului, dar o eventuală decizie contrară ar încălca acordul liderilor Coaliției care îi susține Guvernul.

O decizie a Comitetului UNESCO legată de Roșia Montană se va lua, cel mai probabil, pe 24 iulie, potrivit agendei forului mondial al patrimoniului” a scris Goțiu.

Acesta a adăugat că decizia finală se va lua în câteva săptămâni.

USR PLUS a anunțat miercuri într-un comunicat de presă că respinge ”ferm” retragerea dosarului Roșia Montană de la UNESCO:

”Nu vom accepta să fie repetate greșelile Guvernului PSD din vara anului 2018 și respingem categoric manipulările grosiere aruncate, din nou, în spațiul public. O eventuală retragere a dosarului Roșia Montană ar fi în dezavantajul statului român și al cetățenilor români.”

Și vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat, miercuri, că în acest moment este aproape imposibil să retragi dosarul de includere a sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

Liderul UDMR consideră, însă, că responsabilitatea este mai mult faţă de comunitatea de acolo şi nu faţă de patrimoniu.

”Poţi să te duci două săptămâni vara, să mai bei o bere, dar asta nu salvează zona”, a afirmat vicepremierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax