Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șefii instituțiilor de stat nu vor mai putea aproba creșteri de salarii pentru bugetari. Proiect în primă lectură la Guvern

Publicat

bani card pensii salarii lei

Șefii instituțiilor de stat nu vor mai putea aproba creșteri de salarii pentru bugetari. Proiect în primă lectură la Guvern.

Guvernul intenționează să stopeze majorările de salarii la bugetari, oprind șefii instituțiilor de stat să mai emită acte administrative în acest sens.

Un proiect de ordonanță de urgență în acest sens intră în ședința de guvern de joi în primă lectură.

Va intra în Guvern sub numele de: ”Proiectul de OUG privind unele măsuri pentru raportarea arieratelor de către instituțiile publice”.

Proiectul de OUG are două puncte principale, potrivit G4Media.

Șefii de instituții nu vor mai putea crește salariile bugetarilor prin acte administrative.

  • Conducătorii instituțiilor publice nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare, având drept scop egalizarea drepturilor de natură salarială ale personalului angajat, cu excepția situațiilor în care prin acte normative specifice se reglementează altfel”.

Proiectul e inițiat pe fondul crizei bugetare provocate de coaliția PSD-PNL, care a supraestimat veniturile la buget și a ajuns să întârzie diferite plăți de la bugetul de stat.

Al doilea articol prevede că șefii de instituții nu vor mai raporta ca arierate, ci ca plăți restante drepturile de natură salarială stabilite prin acte administrative, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax