Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Șefii la fabricile din Cugir, schimbați din funcție dacă unitățile nu ies pe profit la sfârșitul anului. Posibile angajări în următoarea perioadă

Publicat

Directorii de la cele două fabrici din Cugir, mai precis Fabrica de Arme și Uzina Mecanică, vor fi schimbați din funcție dacă, la sfârșitul anului, unitățile nu vor prezenta un bilanț pozitiv, „chiar și 1 leu profit”. Aceasta este declarația ministrului Economiei, Constantin Niță, prezent joi în județul Alba într-o vizită de lucru la cele două fabrici din Cugir. Niță a mai spus că este posibil, ca în următoarea perioadă, să fie angajați 100 de oameni la Uzina Mecanică, pentru că se discută despre noi contracte externe, atât cu clienți vechi cât și cu unii noi.

Condiția ca cele două unități să funcționeze pe profit a devenit imperativă după anularea datoriilor istorice, declară ministrul Economiei: „Va trebui ca cele două unități să lucreze pe profit. Cele două conduceri au această sarcină, pentru că datoriile din totalul de 1,1 miliarde de lei, 550 de milioane sunt la cele două fabrici. La sfârșitul anului, trebui să aibă chiar și 1 leu profit, pentru că dacă nu vor reuși acest lucru, îi schimbăm”.

Posibile angajări în viitorul apropiat

Fără a da detalii, Niță a spus că este posibil ca în viitorul apropiat să fie încheiate contracte externe, atât cu piețele tradiționale cât și cu unele noi și armata română, dar și să fie angajați 100 de oameni. „Acoperirea cu comenzi este aproape 100%, este nevoie de forță de muncă, mai ales la Uzina Mecanică și probabil că vom introduce la Guvern un memorandum pentru aprobarea a încă 100 de locuri de muncă. S-ar putea să fie mult de lucru”, a declarat ministrul.

În vizita sa la Cugir, ministrul s-a arătat nemulțumit și în legătură cu aspectul fabricilor, pe care îl găsește „inacceptabl”.

„Modul în care arată fabricile din industria de armament din România este inacceptabil. La Uzina Mecanică am văzut  că lucrurile încep să se miște, în sensul că se mai vopsește, se mai văruiește. Atât fabrica de la Cugir cât și alte fabrici din România avem o problemă cu utilajele, sunt vechi și de 50 de ani, a declarat Niță.

Uzina Mecanică din Cugir și Fabrica de Arme ar putea fi reunificate

„Am avut o discuție cu directorul de la Romarm pe acest subiect, se ia în considerare unificarea celor două unități”, a declarat Niță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax