Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ALDE Alba cere revocarea hotărârii de ridicare a mașinilor din Alba Iulia. Ce consideră că este ilegal

Publicat


Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a depus vineri la Primăria Alba Iulia o solicitare de retragere a hotărârii de consiliu local, legate de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în oraș. Lazăr spune că o hotărâre de guvern emisă în acest sens a fost deturnată local ”spre practici comerciale și abuzive”.

Astfel, deși HG nr. 965/15.12.2016 precizează că măsura ridicării autoturismelor este dispusă de către polițistul rutier, regulamentul hotărârii de consiliu local spune că acest lucru îl poate face polișistul rutier SAU polițistul local.

”Prin alăturarea de competență a polițistului local alături de cel rutier, prin hotărârea de consiliu local se adaugă în lege, în sensul că se acordă competență polițistului local să dispună ridicarea autovehiculelor, iar această competență este conform hotărârii hotărârii de guvern, exclusiv a polițistului rutier” se arată în solicitarea depusă la primărie.

În plus, mai spune Lazăr, în zona centrală, unde au treabă preste zi majoritatea cetățenilor din Alba Iulia, nu au fost suplimentate locurile de parcare, iar prețul pentru recuperarea mașinii e prea mare. Acesta a adăugat că dacă primăria nu renunță la aplicarea hotărârii respective de consiliu, va apela la instanță.

Vă reamintim că de la începutul lunii februarie, mașinile parcate neregulamentar în Alba Iulia sunt ridicate de o firmă selectată de primărie.

Tarifele maximale stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt:

  • pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)
  • pentru operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)
  • pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

Vezi și: Ioan Lazăr (ALDE) propune amânarea acțiunii de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în Alba Iulia


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. postacul de serviciu

    vineri, 16.03.2018 la 15:27

    Execrabil….nu se poate exprima, nici măcar să citească legislația la care face referire, ce să o mai interpreteze ! Citiți H.G. 965 / 2016 până la sfârșit ….inclusiv art. II !!! Apoi, puteți face remarci amatoriste în mediul dvs. privat, plin de necunoscători a legislațiilor, nu doar a legislației rutiere !!! Vor fi fascinați membrii mișcării !!! … de ,, cunoștințele ,, bogate și vă vor aproba după prima feliuță de salam consumată la masa partidului ! Asta numai vocație de lider nu e….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4 milioane de români se tratează cu antibiotice, pentru răceli și dureri în gât

Publicat

medicamente

Peste 4,5 milioane de români au ales să trateze răcelile și durerile în gât cu antibiotic. Peste 30% dintre aceștia nu au cerut sfatul vreunui medic. Sunt concluziile unui studiu al Societăţii Române de Rinologie şi Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. O treime dintre cei care au consumat antibiotic fără prescripţie de la medic s-au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cât riscă să plătească amendă cei care refuză să se legitimeze la cererea polițiștilor, de la 1 ianuarie

Publicat

Poliția Română anunță că, de la 1 ianuarie, vor fi sancțiuni mai mari pentru cei ce refuză legitimarea. ”Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Adolescență după gratii. Tânăr din Cugir, condamnat pentru tâlhării comise când avea doar 17 ani

Publicat

inchisoare

Un tânăr din Cugir de doar 19 ani, aflat în arestul preventiv de la IPJ Alba, a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pentru două tâlhării. Din centrul educativ s-a întors în luna iulie, unde a stat închis pentru furt calificat și tâlhărie. Pe numele său mai există un dosar la Judecătoria Alba Iulia, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urs lovit de o mașină pe DN 13A Praid – Bălăușeri, în județul Mureș. Al doilea în patru zile, pe același segment de drum

Publicat

Un urs a fost lovit de o mașină luni seara pe DN 13 A la Ghindari, pe segmentul Praid – Bălăușeri, la circa 15 kilometri distanță de locația în care, sâmbătă, a fost împușcat alt urs, ce s-a ales cu trei picioare fracturate după ce a fost izbit de un autoturism. S-au înmulțit foarte mult […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate