Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ANRE, ”premiat” cu încă 6 luni de mandat pe un salariu de 12.000 de euro pe lună, în plin scandal al prețurilor la energie

Publicat

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie, Dumitru Chiriță, rămâne încă 6 luni în funcție, în ciuda modului în care instituția pe care o conduce, cu rol cheie în sistemul energetic, s-a comportat în plină criză. 

Mandatul său expira pe 23 octombrie 2022, dar Coaliția a decis să îl premieze cu încă 6 luni în funcția din care câștigă peste 12.000 de EURO pe lună.

Șeful ANRE, tăcut în scandalul facturilor la energie. Bugetarul Dumitru Chiriță are 12000 de euro pe lună și nu simte scumpirile

Textul Ordonanței de Urgență a fost aprobat, miercuri, în ședința de Guvern

Cine este Dumitru Chiriță, șeful ANRE plătit cu 12000 de euro/lună

Deputatul PSD ocupa postul din 2017, iar instituția pe care o conduce a fost acuzată în repetate rânduri de dezinteres pentru liberalizarea pietei de energie.

ANRE a emis legislația secundara necesară pregătirii pașilor liberalizării pieței de energie electrica cu doar trei luni înaintea liberalizării pietei de energie electrica, legislatie care a fost în mod continuu modificată în aceasta perioadă, ultima modificare făcându-se cu șapte zile înaintea liberalizării pieței de energie electrica.

În luna august prețurile la unii consumatori au explodat, fie din cauza unor erori fie din cauza prețurilor majorate de la dintrei furnizorii de electricitate.

La începutul anului, în plin scandal al facturilor eronate cu sume gigantice primte de români, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, a plecat în concediu în Republica Dominicană, la Punta Cana.

Potrivit cursdeguvernare.ro, versiunea oficială care pe care o cunosc funcționarii ANRE era că președintele se afla în concediu din motive medicale.

Dumitru Chiriță a fost văzut însă în zona Punta Cana. Președintele ANRE nu a putut fi contactat de jurnaliștii publicației, pentru a lămuri diferența dintre varianta oficială care se știe în instituție și locul în care se află de fapt.

Chiriță, electrician, deputat PSD

Chirița a ajuns la conducerea ANRE din funcția de deputat PSD, fotoliu pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare din 2016.

Presedintele instituției care se ocupa de reglementarea domeniului energetic a terminat Facultatea de Drept si Relații Internaționale din cadrul Universitații Nicolae Titulescu si a finalizat programul de masterat „Relații de munca si industriale”.

Electrician în anii 80-90, Chirița a fost președinte sau vicepreședinte în cadrul mai multor sindicate din domeniul energetic, iar în 2000 a intrat pentru prima oară în Parlament, ca deputat PSD.

În perioada 2004-2008 a fost vicepreședintele Casei Natională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar în 2008 a câștigat un nou mandat de deputat.

Surse: mediafax, ziare.com, Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 19.10.2022 at 17:35

    Pentru că aşa au hotărât cei care l-au plantat acolo şi ce spun ei aşa se face, că ordinul se execută. Şi nu numai la ANRE. Deja scenariile sunt arhicunoscute, dar deageaba.

  2. Mircea

    miercuri, 19.10.2022 at 17:47

    felicitari,boss-ule,sa se duca naibi „criza” 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax