Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șeful ANRE, premiat cu încă 6 luni la conducerea instituției, pe un salariu de 12.000 de euro pe lună. Iohannis a promulgat legea

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede prelungirea mandatelor unor membri ai conducerii ANRE, cu încă șase luni. Mandatele acestora expiraseră anul trecut, pe 23 noiembrie.

Printre cei care își păstrează funcția încă 6 lunii este și președintele Dumitru Chiriță.

Fost electrician, șef de sindicat și deputat PSD, instalat la șefia ANRE în 2017, cu sprijinul lui Liviu Dragnea, Chiriță este unul dintre cei mai bine plătiți angajați la stat din România: duce acasă aproximativ 12.000 de euro lunar. 

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie, Dumitru Chiriță, rămâne încă 6 luni în funcție, în ciuda modului în care a condus instituția cu rol cheie în sistemul energetic, în plină criză.

Mandatul său expira pe 23 octombrie 2022, dar Coaliția a decis să îl premieze cu încă 6 luni în funcția din care câștigă o sumă enormă.

Șeful ANRE, tăcut în scandalul facturilor la energie. Bugetarul Dumitru Chiriță are 12000 de euro pe lună și nu simte scumpirile

Vicepreședintele Zoltan Nagy-Bege, reprezentant al UDMR, are și el un salariu lunar de  aproximativ 52.200 de lei.

Pe de altă parte, Gabriel Gheorghe (pus în funcție cu sprijinul ALDE) și Cornelia Sulger (susținută de PSD Olt) au avut venituri lunare de ”doar” 45.000 de lei (aproximativ 9.000 de euro).

Cu toții mai sunt păstrați în funcții cel puțin încă 6 luni.

Chiriță, electrician, deputat PSD și bugetar de lux

Chirița a ajuns la conducerea ANRE din funcția de deputat PSD, fotoliu pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare din 2016.

Președintele instituției care se ocupă de reglementarea domeniului energetic a terminat Facultatea de Drept si Relații Internaționale din cadrul Universitații Nicolae Titulescu și a finalizat programul de masterat „Relații de muncă și industriale”.

Electrician în anii 80-90, Chiriță a fost președinte sau vicepreședinte în cadrul mai multor sindicate din domeniul energetic, iar în 2000 a intrat pentru prima oară în Parlament, ca deputat PSD.

Șeful ANRE, salariu de 12.000 de euro/lună. Trebuie demis pentru eșecul liberalizării prețului la energie? Ce răspunde ministrul

În perioada 2004-2008 a fost vicepreședintele Casei Natională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar în 2008 a câștigat un nou mandat de deputat.

Surse: mediafax, ziare.com, Europa Liberă, adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 09.01.2023 at 16:32

    Intr-adevăr, Johannis ăsta a ajuns din „greşeală” acolo unde este, că nu are nimic în cap. Cred că nici la fizică nu se prea pricepea, dar cu „ajutor” a ajuns ca şi Chiriţă acolo unde aveau nevoie „unii”.Din cauza unor astfel de”nevoi” arată ţara cum arată !

  2. Mircea

    luni, 09.01.2023 at 22:16

    PILU,romanii au votat,”6 case din meditatii” pentru 10 ani,aruncati-va paltonul !,trebuie sa felicitam asemenea „babani” ,mai are balta peste,RUSINE,toti sunteti varza cu carne,politicieni de 2 lei !!!
    uitati-va la toate institutiile,cautati transparenta salariilor,exemplu,un medic ajunge la 35000 de lei/luna,cu toate sporurile,restul din sanatate,varza,de ce?
    Pai asa faceti voi legile,dativa DEMISIA !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax