Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Şeful CNAIR, către constructorii loturilor 1 și 2 ale A10 Sebeş – Turda: „Finalizarea lucrărilor în acest an este obligatorie”

Publicat

Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Şeful CNAIR, Mariana Ioniță le-a transmis constructorilor loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii A10 Sebeș – Turda că finalizarea lucrărilor în acest an este obligatorie. Cele două loturi, între Sebeș și Aiud, au în total 41 de km, cele mai avansate lucrări fiind pe Lotul 1 – care are un stadiu fizic de 90%, în timp ce pe Lotul 2 stadiul fizic este de circa 72%.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, este convins că lucrările la Autostrada Sebeş-Turda, loturile 1 şi 2, vor fi gata în 2020.

„Îmi doresc să reuşim să dăm în trafic kilometrii de autostradă angajaţi de dumneavoastră. Ştiţi foarte bine că Sebeş – Turda, cu cele două loturi, este în grafic din punctul meu de vedere. Sper că şi din punctul dumneavoastră de vedere! De asemenea, Iernut – Cheţani, Biharia – Borş, componenta de autostradă din VO Bacău – toate aceste obiective din punctul meu de vedere ar trebui la sfârşitul anului să fie date în exploatare. Depinde de dumneavoastră şi de modul în care veţi reuşi să vă mobilizaţi. Noi suntem aici să vă sprijinim, să plătim toate facturile şi să vă asigurăm suportul în implementarea acestor proiecte”, a transmis ministrul, citat de Agerpres.

Vezi și VIDEO: Imagini aeriene cu lucrările la Autostrada A10, între Sebeș și Aiud. API: Care sunt termenele „realiste” de finalizare

Lucian Bode a participat la videoconferinţa pe care directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a avut-o cu constructorii loturilor de autostradă. Şeful CNAIR a afirmat că, în ultimele zile, lucrările la Autostrada Sebeş-Turda „au cam stagna”.

Eugen Cecan, şeful DRDP Cluj, a menţionat faptul că în cursul acestei săptămâni a plouat aproape zilnic şi s-a lucrat într-un ritm foarte scăzut. În plus, grecii de la Aktor, antreprenor pe lotul 2 al autostrăzii, se confruntă cu probleme la cele două staţii de asfalt.

Şeful CNAIR a avertizat constructorii loturilor 1 şi 2 Sebeş – Turda că finalizarea până la sfârşitul anului a acestui proiect este obligatorie.

„Finalizarea Autostrăzii Sebeş-Turda în acest an este obligatorie. Nu ştiu cum facem (…). Nu mai vrem să intrăm cu acest proiect foarte întârziat în bugetul altor proiecte. Începe Autostrada Sibiu-Piteşti. Toată. Dacă anul ăsta lansăm toate procedurile, pe lotul 3 se lansează cât de curând, pe lotul 2 şi ea va fi spre final de an, la anul vom avea nevoie de resurse de finanţare pentru această autostradă, pentru cele de pe zona Moldova. Deci, Sebeş-Turda trebuie să se închidă, pentru secţiunea din Transilvania”, a avertizat Ioniţă.

La rândul său, reprezentantul Aktor a dat asigurări că pe Autostrada Sebeş-Turda lotul 2 se va circula până la sfârşitul anului „aşa cum am promis”.

Lucrările la lotul 2, între Sântimbru şi Aiud, sunt executate de Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor S.A.) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Lotul 1, între Sebeş şi Sântimbru, este executat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL. Termenul de finalizare a celor două loturi este noiembrie 2020. Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş – Turda au fost finalizate în 2018.

sursa: adevărul.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionita

    vineri, 07.08.2020 at 12:44

    bine ma ionita daca cecan ii duce la zar la vultureni, cum vrei sa termine treaba zi si tu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax