Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Imagini aeriene cu lucrările la Autostrada A10, între Sebeș și Aiud. API: Care sunt termenele „realiste” de finalizare

Publicat

YouTube video

Asociația Pro Infrastructura a publicat imagini aeriene cu stadiul lucrărilor la loturile 1 și 2 de pe Autostrada A10 Sebes – Turda, între Sebeș și Aiud. Potrivit reprezentanților asociației, tronsonul 1 se apropie de 90% stadiu fizic, însă este încă foarte mult de muncă mai ales la nodurile din capete, lotul având un termen de finalizare „realist” abia în vara anului 2021. 

Pe tronsonul 2 progresul nu a atins încă 70%, fiind „evident că șantierul nu se poate finaliza în 2020, ba chiar și 2021 prezintă mari semne de întrebare”.

Imaginile aeriene au fost filmate joi, 4 iunie, în cele două puncte critice de pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, respectiv în nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord.

„Tronsonul 1 se apropie de 90% stadiu fizic, mobilizarea constructorului (Pizzarotti) îmbunătățindu-se semnificativ în ultimele săptămâni. Însă este încă foarte mult de muncă mai ales la nodurile din capete, cel din nord având în continuare stâlpi de înaltă tensiune nemutați.

Doar la Sebeș trebuie instalate aproximativ 150 de grinzi de beton și un tablier metalic, plus armarea, suprabetonarea și asfaltarea celor 5 structuri de 1,2 km. La Alba Iulia Nord pasajul peste calea ferată este foarte întârziat.

Dacă Pizzarotti lucrează la fel de încet ca în ultimii ani, abia vara lui 2021 poate fi un termen de finalizare realist (toate bretelele)”, au explicat reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

YouTube video

„Pe lotul 2, al grecilor de la Aktor, este în continuare haos: se refac terasamente deoarece nu ies testele de capacitate portantă, avem structuri executate de Retter abandonate și zone asfaltate în stil tablă de șah. Managerii par complet depășiți de situație și nici nu-și plătesc la timp subcontractorii.

Singura veste pozitivă este ridicarea în nodul Teiuș a noilor stâlpi de linii electrice necesari deblocării pasajului peste calea ferată.

La un progres fizic chinuit care nu a atins încă 70%, este evident că șantierul nu se poate finaliza în 2020, ba chiar și 2021 prezintă mari semne de întrebare în condițiile actuale.

Într-un scenariu optimist, în 2020 se poate deschide circulația pe cei 17 km dintre Alba Iulia Nord și Sebeș, dar numai pe bretelele scurte conectate în sensurile giratorii A1-A10. Pentru asta, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să iasă din zona de confort și să-și asume răspunderea unei recepții parțiale”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

sursa, foto: Facebook – Asociația Pro Infrastructura

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax