Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Seminar al Fondului Român de Dezvoltare Socială. Soluţii pentru comunităţile sărace din Alba şi din judeţele învecinate

Publicat

Instituția Prefectului Alba găzduieşte, marţi, un seminar informativ organizat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, Sucursala Alba Iulia, în cadrul căruia se se va discuta despre problemele de infrastructură și sociale ale populațiilor sărace, în special ale comunităţilor de romi.

Organizarea seminarului informativ coincide cu lansarea celei de-a treia runde de finanțare în cadrul Programului de Intervenţii Prioritare (PIP). Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice judetene şi locale din judeţele Alba, Braşov, Harghita, Mureş, Sibiu, Hunedoara, Timiş, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, ai grupurilor comunitare din comunităţile de romi implicate în program şi alte persoane interesate.

În perioada 2007 – 2013, prin Programul de Intervenţii Prioritare (PIP), aproximativ 135 dintre cele mai sărace aşezări din România, locuite preponderent de romi beneficiază de finanţare pentru rezolvarea celor mai stringente probleme de infrastructură şi servicii sociale.

PIP este una din cele patru componente ale Proiectului de Incluziune Socială, asumat de Guvernul României şi finanţat dintr-un împrumut rambursabil de la Banca Mondială, al cărui obiectiv principal este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea nivelului de incluziune socială pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane din societatea românească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax