Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Senatorul Alexandru Pereș a ridicat problema stației de cale ferată Coșlariu, în Parlament: „Dacă va fi transformată în punct de lucru, 20 de oameni vor deveni șomeri”

Publicat

Senatorul Alexandru Pereș a ridicat problema stației de cale ferată Coșlariu din județul Alba, printr-o interpelare, în ședința Senatului de luni, 3 martie. Acesta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să analizeze situația acestei stații de cale ferată care este în pericolul de a fi transformată în punct de lucru al stației Vințu de Jos, caz în care 20 din cei 40 de oameni care lucrează acolo îşi vor pierde locurile de muncă.

Vă prezentăm interpelarea senatorului Alexandru Pereş:

Vă aduc la cunoștință o problemă care mi-a fost sesizată de către un grup de salariați ai stației de cale ferată Coșlariu, ramura mișcare-comercial.

În urma reorganizării SNTFM CFR MARFĂ SA, se preconizează desființarea stației Coșlariu și transformarea ei în punct de lucru aparținând stației Vințu de Jos. Criteriul de desființare a stației Coșlariu nu este unul real, motivul invocat fiind acela că stația Coșlariu nu are activități de încărcare-descărcare. În realitate, stația Coșlariu, prin natura sa, este stație gestionară, având afiliate stațiile Aiud, Războieni, Blaj, Copșa Mică și Mediaș, iar specificul stației Coșlariu este de prelucrare de vagoane și formare de trenuri pentru încărcare de către agenții economici din zona Transilvaniei și nu numai.

Astfel, stația Coșlariu este o stație de cale ferată strategic poziționată, atât din punct de vedere economic, cât și militar, ea aflându-se la intersecția magistralei 300 cu magistrala 200, deservind trei direcții de mers: Brașov, Cluj și Arad.

Având arondate mai multe stații, activitatea de încărcare a stației Coșlariu este redusă, ea fiind de circa 1.000 de tone lunar, însă, repet, specificul și activitatea stației de cale ferată Coșlariu sunt cu totul altele.

Dacă această stație de cale ferată va fi transformată în punct de lucru, 20 din cei 40 de salariați de la ramura mișcare-comercial își vor pierde locul de muncă, ceea ce va duce la creșterea numărului de șomeri (deja foarte mare) în județul Alba.

Doamnă ministru, vă solicit o analiză atentă și de ansamblu a situației în care se află stația de cale ferată Coșlariu, și vă rog să îmi transmiteți punctul dumneavoastră de vedere legat de specificul acestei stații, înainte de a da un verdict final. Solicit răspuns scris.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax