Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul Alexandru Pereş cere anchetă după ce unui elev din Alba Iulia i s-a cerut să returneze diploma primită la Olimpiada Națională de Limba Engleză

Publicat

peresSenatorul PNL de Alba Alexandru Pereş a adus în atenţia parlamentarilor o situaţie ce, în opinia sa, ar trebui urmată de o anchetă. Politicianul a reclamat cazul petrecut la Olimpiada de Engleză din acest an, etapa naţională, desfăşurată la Piteşti, unde, potrivit acestuia, un elev din clasa a XII-a de la Colegiul “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a fost nevoit returneze diploma pentru locul III, după ce organizatorii au identificat “o eroare de soft”.

Alexandru Pereş descrie “o situație puțin spus bizară, petrecută recent, după organizarea Olimpiadei Naționale de Limba Engleză, sub egida Ministerului Educației Naționale”. Etapa naţională s-a desfăşurat în perioada 24-28 aprilie 2017, la Pitești.

“În urma susținerii concursului olimpic național, pe data de 27 aprilie 2017 au fost afișate rezultatele la locul și data convenite prin programul de organizare. Aceste rezultate s-au menținut și după analizarea contestațiilor, conform aceluiași calendar de concurs, astfel încât în lista cu rezultatele finale, parafată de către ISJ Argeș și publicată în după-amiaza zilei de 27 aprilie 2017, elevul Alexandru-Florin Dănilă din clasa a XII-a (Colegiul Național ,,Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia) a fost declarat ocupantul locului III al olimpiadei naționale, la disciplina de Clasa a XII-a secțiunea B (conform documentului publicat de IŞJ Argeș, Rezultate finale Olimpiada Națională de Limba Engleză, pagina 15). În urma rezultatelor, elevul a fost premiat și felicitat la ceremonia festivă de premiere din seara zilei de 27 aprilie 2017, primind și diploma prin care a fost recunoscută munca depusă de acesta și profesorii săi, în decursul anilor de studiu. Multă bucurie, emoție și încurajare pentru elevul Alexandru-Florin Dănilă, în acele momente, la fel cum a fost, cu siguranță, pentru toți ceilalți elevi participanți la Olimpiadele Naționale și declarați câștigători.

Dar, sentimentele sublime trăite de acest tânăr olimpic, în urma rezultatelor finale de la Olimpiada Națională de Limba Engleză, au durat aproximativ o săptămână. Din păcate, elevul olimpic, Alexandru-Florin Dănilă, cu care județul Alba se mândrește, a fost umilit de către organizatorii olimpiadei, fiindu-i solicitată restituirea diplomei primite, pe motivul că „s-a făcut o eroare de soft”, iar câștigătorul locului III este un alt participant, rezultatul lui fiind încadrat la mențiune”, transmite senatorul de Alba.

Acesta consideră că se impune o anchetă cu privire la ce s-a întâmplat la Olimpiada Națională de Limba Engleză 2017 de la Pitești.

“Eroarea de soft nu a fost pentru introducerea și afișarea rezultatelor, ci în organizarea și gestionarea acestui concurs olimpic național. Această scuză, jalnică de altfel, a inspectorului de specialitate din IŞJ Alba, invocată atunci când i-a cerut elevului să restituie diploma primită, ba mai mult, chiar și mențiunea că refuzul restituirii acesteia ar aduce asupra olimpicului o „vizită” a unor reprezentanți de la centru – da, domnule ministru, din Ministerul Educației Naționale, dovedesc faptul că instituția pe care o conduceți este într-o teribilă „eroare de soft”, ceea ce a determinat anihilarea rațiunii organizatorilor Olimpiadei Naționale la Limba Engleză”, susţine Alexandru Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax