Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorul Călin Matieș îi acuză pe parlamentarii din Alba că nu au votat la bugetul de stat investiții propuse de PSD în județ

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, i-a acuzat pe parlamentarii PNL, USR PLUS și AUR din județ că nu au vrut să voteze niciun amendament la votul pentru bugetul de stat, propus de reprezentații social democrați din județ. 

Mai exact, Matieș a declarat într-o conferință de presă, că alături de deputatul Radu Tuhuț a propus peste 100 de amendamente pentru investiții în localități din județul Alba, dar toate au fost respinse.

Acesta a declarat că a avut discuții cu parlamentarii din județul Alba, pentru a vota mai multe investiții, dar nu s-a concretizat nimic.

Însă la rândul său nici Matieș nu a votat pentru investițiile propuse de guvernanții PNL pentru județul Alba. Acesta a preferat să se abțină.

Cele mai importante amendamente pe care le-a propus Matieș, dar care au fost respinse de guvernanți:

Extinderea rețelei de apă și calanizare din Bucium, construirea unei grădinițe smart în Ciugud, exinderea și reabilitatea școlii din Gârbova, realizarea unei rețele de apă și canalizare în Galda de Jos și în Șibot.

Județul Alba se află pe locul 3 la sumele obținute din TVA pentru finanțarea unor proiecte de investiții. Alba primește 25 milioane lei  din care 1,5 milioane lei pentru Consiliul Județean iar 24 milioane lei pentru câteva investiții importante din Alba Iulia, Abrud, Blaj și Cîmpeni.

Alba a primit cei mai mulți bani după Brașov și Timișoara guvernul alocând la acest capitol mai mulți bani decât pentru județul Cluj, care a primit 18 milioane lei pentru investiții.

CITEȘTE ȘI: Județul Alba primește 25 de milioane de lei pentru investiții în 2021. Banii se împart între Alba Iulia, Blaj, Abrud și Cîmpeni

Cei mai mulți bani – 16 milioane de lei sunt alocați la Alba Iulia pentru finalizarea investițiilor la Palatul Principilor.

Consiliul Județean Alba primește 1,5 milioane lei care vor fi alocați pentru construirea unui heliport.

La Abrud și Câmpeni cate 500 mii lei se alocă pentru reabilitarea spitalelor, iar la Blaj 7 milioane lei pentru construirea unui pasaj în zona denumită Podul Minciunilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 05.03.2021 at 14:29

    De ce nu le-ati facut voi cat ati guvernat ?

  2. cici1800

    vineri, 05.03.2021 at 14:43

    Maties asta e mai rau ca un hemoroid si la fel de inteligent ca un gard. Acoperit de ridicol ca de obicei. Doamne, ce exemplare reusite am trimis in parlament!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax