Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatul a RESPINS legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Toți senatorii UDMR au votat pentru proiect

Publicat

Senatul, întrunit în ședință de urgență, a respins miercuri cu majoritate de voturi legea privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată anterior tacit de Camera Deputaților.

Toți senatorii UDMR au votat pentru inițiativa privind autonomia, în vreme ce reprezentanții tuturor celorlalte partide au votat împotrivă.

S-au înregistrat 126 de voturi împotriva inițiativei (PSD, PNL, USR, PMP, ALDE, pro România) și 9 voturi ”pentru” (UDMR).

Citește și: LIVE VIDEO: Președintele Klaus Iohannis, declarații DURE legate de legea pentru Ținutul Secuiesc: Jo napot kívanok, Ciolacu!

Cu puțin timp înaintea ședinței de plen, Comisia de administraţie a Senatului a adoptat raport de respingere respectivului proiect de lege inițiat de doi deputați UDMR.

Conform site-ului Camerei Deputaților, proiectul a fost elaborat de deputații UDMR Biro Zsolt Isvan și Kulcsar – Terza Jozsef – Gyorgy și a fost depus la prima cameră în 23 decembrie.

Președintele Iohannis, a reacționat dur, miercuri.

”PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

În timp ce ne luptăm cu pandemia, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot kívanok Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?

Asta înseamnă o majoritate toxică, dragi români. Acum poate înțelegeți mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să mai decidă. E inacceptabil și cât timp voi fi eu președintele României o asemenea lege nu va trece” a spus președintele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ioan

    miercuri, 29.04.2020 at 17:05

    In sfârșit se Votează ceva in interesul țării . Eram o Rușine a lumii sa se adopte acest proiect de lege !!! Oricum dacă se vota așa-zisa autonomie, va spun eu , ca ieșea urat … eram in fruntea oștilor din Apuseni și plecam calare spre TG Mures și Ciuc sa ne recâștigam țara. Și , nu știu cum au ajuns UDMR in parlament ! Ca doar nu sunt partid politic ! Alo domnu Roman ! Domnu Orbán de România ! Alo parlamentari care va luați salariile din România !!! Poate e momentul sa luați taurul de coarne după pandemie , adică sa excludeți din Parlamentul României aceasta adunătura de inși numita partid ( UDMR) care nu urmăresc altceva decât punerea in practica a sarcinilor transmise de la Budapesta .

  2. MAKE

    joi, 30.04.2020 at 21:36

    Domnul KELEMEN HUNOR A AFIRMAT CA: „Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

    „Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a adăugat el.”

    Eu cred dealtfel ca prin modul in care aceasta minoritate RDMSZ ( KELEMEN HUNOR si o clica instabila care cred ca nu-si da seama ce face) incearca sa schimbe regulile in tara asta in care nu prea au avut de spus ceva sau de obicei spun „NIMIC” si in afara de faptul ca de 30 de ani sunt la conducerea acestei tari prin faptul ca clasa politica romaneasca ar fi in stare sa-l ia si pe dracu partener pentru a fi la impartit CIOLANUL (cu sau fara fasole).Ace4sti cetateni ROMANI i-si cer independenta (fac valuri si nici nu stiu la ce le foloseste). Cred ca ar fi cuviincios ca acest parteneri de viata ai nostri in ROMANIA ar trebui sa ceara EI scuze Presedintelui si Poporului Roman pentru nesimtirea cu care cer modificarea legislatiei in acest stat in favoarea unei minoritatia unui grup etnic ce cu indulgenta poate ajunge la 5-7 % din populatia acstei tari .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax