Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sensurile giratorii sunt bune, trecerile de pietoni sunt problema. Părerea conducerii IPJ Alba despre situația traficului rutier din Alba Iulia

Publicat

sens goldis Situația traficului rutier infernal din Alba Iulia și a numeroaselor sensuri giratorii combinate cu semafoare au fost aduse în discuție joi, la o conferință de presă a IPJ Alba. Comisar şef de poliţie Mihai Rus, desemnat şef al Inspectoratului de Poliție Alba, spune că sensurile giratorii sunt oportune, însă problema este cauzată de trecerile de pietoni, care sunt prea aproape de intersecție.

„Aceste sensuri giratorii duc la o fluidizare mai bună a traficului rutier atunci când se circulă în aceeași direcție. Este de luat în considerare și celelalte aspecte, faptul că sunt foarte mari valori ale traficului pietonal. Sunt pietoni mulți care traversează strada, sunt acele semafoare care sunt în imediata apropiere a intersecției, ele au toate culoarea verde. Sigur că, cel care circulă, și nu cunoaște bine localitatea, vede culoarea verde și consideră că are prioritate și uneori ignoră că aceeași culoare ar putea să o întâlnească și cel care vine din dreapta. Atunci există riscul unor accidente de circulație. În general, sensurile giratorii ușurează și fluidizează traficul rutier”, a declarat comisar şef de poliţie Mihai Rus.

Referitor la semafoarele amplasate în zona sensurilor giratorii, Rus spune că sunt prea aproape și riscul de accidente este crescut din această cauză.

„Acele semafoare au fost amplasare pentru pietoni, însă sunt prea aproape. Ne-am fi dorit ca acele treceri să nu fie în imediata apropiere de sens, să fie la o distanță puțin mai mare, pentru că atunci riscul unor accidente rutiere ar scădea, nu s-ar mai realiza blocajul și s-ar fluidiza mai bine traficul. Majoritatea acestor treceri sunt în imediata apropiere de aceste sensuri și există riscul de accidentare, pentru că trebuie să fii atent în mai multe direcții. Dacă ar fi la o distanță mai mare, se reduce riscul de victimizare a celor care traversează strada”, spune acesta.

VEZI: Pentru „numai” 160.000 euro Primăria mai face două noi SENSURI GIRATORII la Alba Iulia. Unul la Gară, celălalt la ”Lacrima Unirii”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    joi, 31.08.2017 at 15:40

    Serios ? Nici nu stiam, Captain Obvious!

  2. Apocalipsa lui Rika

    joi, 31.08.2017 at 16:01

    Ce vam zis ?!? ca in giratoriu nare ce cauta semafoare si treceri pentru pietoni ? ele trebuie dupa cel putin la 50m sa fie nu in centru la giratoriu unde semaforul si trecerea de pietoni pierde prioritatea ! poti merge si pe rosu pentru ca cedezi trecerea la cei din stanga ca esti in giratoriu ! poate politia vede comentul si se autosesizeaza si amendeaza administratorul drumului ce pune in pericol viata la soferi

    In alba se vede ca Hava si Dumitrel isi bate joc de oameni si papa banul public aiurea si prost …doar ei cu neamurile si relatile lor sa faca banii iar DNA doarme !

  3. George

    joi, 31.08.2017 at 18:50

    Sensurile giratorii sunt f. bune pentru fluidizarea traficului si sunt tot mai des construite in tarile civilizate din UE.
    Problemele legate de acestea in RO sunt datorate faptului ca sunt foarte mici si nu au eficienta necesara, si lipsei de civilizatie rutiera pe de alta parte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax