Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Patru inculpati din „Dosarul traficului cu canabis la Mediaş” au fost eliberati

Publicat

trafic

Patru dintre cei şase membri ai grupării infracţionale din Mediaş, reţinuţi în cursul lunilor trecute sub acuzaţia de trafic de canabis au fost puşi în libertate de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia. În  luna septembrie a acestui an, Tribunalul Sibiu a admis  propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile formulate de DIICOT şi a trimis după gratii o parte din membrii uneia dintre cele mai cunoscute reţele de traficanţi de droguri din Mediaş. Nici doua luni mai târziu, aceştia se află din nou în stare de libertate. „Curtea de Apel Alba Iulia a decis respingerea recursului DIICOT ca nefondat şi a admis recursurile a patru dintre inculpaţi cu privire la care a hotărât respingerea propunerilor de arestare preventivă, a dispus punerea de îndată în libertate şi a stabilit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile” ne spune Cosmin Muntean, purtător de cuvânt. Tinerii, cu vârste până în 30 de ani, în frunte cu liderul grupării (fost luptător în Legiunea Străină) cultivau, preparau şi ulterior comercializau, pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, cantităţi mari de canabis din care obţineau venituri importante.” Plantele erau cultivate la o fermă agricolă din comuna Zagăr, jud. Mureş, aparţinând unei societăţi comerciale din Mediaş, având ca asociat pe liderul grupării, învinuitul P.H., cu dublă cetăţenie, română şi franceză. În cadrul fermei era amenajat un laborator clandestin de cultivare şi preparare a canabisului”, se arată într-un comunicat al DIICOT. În cursul lunii septembrie, autoritatile de urmărire penală au făcut numeroase percheziţii la Mediaş, în urma cărora au fost ridicate mai multe arme, 1 kg de canabis, haşiş, intrumente de cântărire şi proporţionare, dar şi o instalaţie artizanală pentru creşterea artificială. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
Au mai fost găsite şi ridicate 1 pistol model USP si 1 pistol marca ERMA- WERKE model EP 552, ambele cu cartuş pe ţeavă şi încărcător, 2 pistoale cu aer comprimat, 1 revolver SMITH ^ WESSON, 1 pistol cu bile de cauciuc, 2 grenade defensive, încărcătoare, peste 100 de cartuşe de diverse calibre, 1 cutie cu 111 alice, 1 făclie pirotehnică cu lumină roşie şi 2 cutii cu câte 500 proiectile din aluminiu. La percheziţii s-au mai găsit 6 bastoane telescopice, 1 detector de metale, 2 teleobiective marca KENON ULTRASONIC, 3 staţii de emisie recepţie, 3 binocluri militare, 2 telescoape, 1 dispozitiv de supraveghere marca FULLY COATED OPTICS, 1 baston cu electroşocuri, 1 dispozitiv cu electroşocuri, 1 dispozitiv electric cu ultraviolete. Au mai fost ridicate şi 17 cuţite cu lame de 20-40 cm, 1 sabie tip KATANA având lama de 50 cm, 4 săbii cu mâner de lemn, 6 spade, 1 macetă, 1 bardă, 1 girofar de culoare albastră, vopsea de camuflaj, cătuşe, cagule, precum şi sume de bani în lei şi valută. Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul S.C.C.O. Sibiu, I.P.J. Sibiu, B.C.C.O. Alba-Iulia şi lucrători din cadrul I.J.J.- Sibiu. „În urma cercetărilor efectuate a rezultat că această grupare infracţională era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare”, se mai precizează în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Radu

    sâmbătă, 20.11.2010 at 13:35

    min 2:40 asta zice :” astea sunt elementele care pe noi ne-au facut sa apreciem ca membrii gruparii sunt deosebit de periculosi” „Apreciem??????” WTF,,,is this guy for real?

  2. andreea

    miercuri, 10.10.2012 at 15:40

    huuuuuuuuuuuuuuuuu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax