Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Servicii stomatologice mai scumpe. Avertismentul cabinetelor legat de planurile Guvernului pentru majorarea taxelor și impozitelor

Publicat

impozite bani taxe

Patronatul Medicilor Stomatologi din România (PMSR) susține că măsurile prevăzute în proiectul de modificare a Codului Fiscal vor conduce la o creștere a tarifelor percepute pacienților.

Se referă la proiectul prin care Guvernul intenționează să majoreze taxele pentru microîntreprinderile cu venituri încadrate peste un anumit plafon și să crească impozitul pe dividende.

”PMSR se opune ferm tendințelor de supraimpozitare a cabinetelor stomatologice și denunță discriminarea nejustificată a acestei profesii față de alte domenii”, arată asociația, într-un comunicat, cu referire la proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale.

Care sunt nemulțumirile medicilor stomatologi

”Analiza propunerilor de modificare a codului fiscal apărute recent în spaţiul public a ridicat un set de probleme distincte legate de funcţionarea pe viitor a cabinetelor stomatologice.

Considerăm că adoptarea acestui proiect, în forma sa actuală, va duce la o creştere extraordinară a costurilor de funcţionare şi, implicit, la un onorariu semnificativ mai mare perceput pacienţilor ce se adresează serviciilor de îngrijire a sănătăţii orale, în condiţiile în care societatea noastră este, din nefericire, renumită pentru gradul scăzut de îngrijire a danturii.

Finanţarea aproape inexistentă, pe parcursul a zeci de ani, a adus populaţia în punctul în care nu mai percepe cavitatea orală ca pe o parte esenţială din corpul uman, ci ca pe un lux pe care, în prea multe cazuri, nu și-l permite.

Echilibrul fragil în care funcţionează multe cabinete ce deservesc persoane cu venituri reduse o să fie spulberat de povara fiscală nou introdusă, ducând la închiderea cabinetelor stomatologice sau reorientarea investiţiilor medicilor stomatologi în zone ce îşi permit tarifele crescute.

Considerăm profund inechitabilă şi lipsită de fundament tendinţa de a corecta dificultăţile financiare ale bugetului de stat, prin discriminarea fiscală a unor categorii profesionale, ce poartă singura vină că, în timp, au fost buni contribuabili”, precizează Patronatul Medicilor Stomatologi din România (PMSR).

Ce prevede proiectul Guvernului

Proiectul de ordonanţă prevede majorarea impozitul pe venit de 1% la 3%, în cazul unor venituri peste 300.000 lei sau pentru cele care desfăşoară activităţi unele coduri CAEN, printre care:

  • 8621 (activităţi de asistenţă medicală generală)
  • 8622 (activităţi de asistenţă medicală specializată)
  • 8623 (Activităţi de asistenţă stomatologică)
  • 8690 (alte activităţi referitoare la sănătatea umană).

Dacă, într-un an fiscal, o microîntreprindere obține venituri peste 300.000 lei şi o rată a rentabilităţii de peste 30% (calculată ca raport între profitul net şi venituri totale), aceasta va trece la impozit pe profit de 16% începând cu trimestrul în care se înregistrează acest caz, potrivit ziare.com.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax