Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Serviciu nou la RAR: Cărțile de identitate ale mașinilor, trimise prin curier. Ce trebuie să faci pentru a primi CIV-ul acasă

Publicat

Începând din această săptămână, proprietarii autovehiculelor care merg la Registrul Auto Român (RAR) pentru a solicita eliberarea cărții de identitate a vehicului (CIV) nu mai sunt nevoiți să se întoarcă acolo pentru a ridica documentul. Aceștia pot solicita, mai nou, trimiterea acestuia la o anumită adresă, prin curier.

Potrivit unui comunicat RAR citat de avocatnet.ro, din această săptămână, persoanele care solicită eliberarea CIV pot opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

Citește și Modificare la înmatricularea mașinilor second-hand aduse din statele UE. Se schimbă regulile de eliberare a CIV-ului la RAR

Pentru a putea primi CIV-ul la adresa indicată, cei interesați nu trebuie să plătească o taxă suplimentară impusă de RAR, ci doar taxa de curierat.

Aceasta se plătește direct la curier la primirea CIV-ului.

Cei ce vor să scape de drumuri suplimentare la RAR sau de orele de așteptare acolo pot menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și, pentru asta, vor trebui să scaneze, cu un telefon mobil, un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Facilitatea este disponibilă la toate reprezentanțele RAR din țară.

Cum se poate primi Cartea de Identitate a Vehiculului ( CIV) acasă

Pentru a putea primi CIV-ul acasă, cei interesați trebuie, potrivit ghidului pus la dispoziție de RAR în acest sens, se conecteze telefonul propriu la rețeaua Wi-Fi din respectiva reprezentanță RAR, să scaneze codul QR cu telefonul, să aleagă reprezentanța în care se află, să introducă o serie de informații necesare curierului într-un formular (nume, prenume, număr de telefon, adresă) și să confirme că, la livrarea documentului, plătesc curierului tariful afișat.

După parcurgerea pașilor de mai sus, pe ecranul telefonului apare confirmarea înregistrării cu succes a comenzii. Curierul va livra CIV-ul în maximum trei zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situații excepționale, în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe și nu depinde exclusiv de RAR.

De asemenea, în continuare e posibilă ridicare personală a CIV de la ghișeul reprezentanței RAR unde a fost solicitată eliberarea documentului.

“Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire.

De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți”, mai transmite RAR în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax