Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentință definitivă în Dosarul „Meridian”: Marius Alexa a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat definitiv în dosarul de evaziune al omului de afaceri Marius Alexa. Acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, doar că singura problemă este că „țeparul imobiliar” a fugit de mai mult timp în Dubai.

Magistraţii Judecătoriei Alba Iulia s-au pronunţat prima dată, în luna mai, în dosarul de evaziune fiscală privind activitatea “Meridian Construct” a omului de afaceri albaiulian Marius Valerian Alexa. Aflat în Dubai, acesta a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare. În aprilie, pe numele acestuia a mai fost emisă o hotărâre de condamnare la închisoare, însă cu suspendare, la 3 ani de închisoare, tot privind acţiuni ilegale, însă ale firmei “Impact Construct”.

Omul de afaceri a fost judecat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. A fost acuzat că, în perioada 2006-2008, a încheiat mai multe contracte cu diferiţi cumpărători, fără ca aceştia să ştie că de fapt terenurile nu mai aparţineau “Meridian Construct”, ci erau proprietatea altui investitor (SC “Piflu”) sau erau ipotecate băncilor. Induşi în eroare, proprietarii au achitat în continuare tranşele de preţ convenite în contractele de vânzare-cumpărare, iar ulterior aceştia au fost nevoiţi să recurgă personal la împrumuturi bancare, pentru a-şi scoate noile proprietăţi de sub ipotecă. Marius Alexa a negat acuzaţiile ce i se aduc, susţinând faptul că nu a intenţionat să-şi înşele cumpărătorii, dar că perioada de recesiune şi-a pus amprenta asupra acestei afaceri. Ceea ce trebuia să fie o afacere imobiliară de milioane s-a transformat într-un calvar pentru 17 familii care au visat că vor locui într-un cartier rezidenţial din Alba Iulia. A primit pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, cu executare, iar instanţa a admis acţiunea civilă din partea DGFP Alba.

Alexa a mai fost obligat la  despăgubiri în valoare de 364.321 lei şi 449.296 euro către 11 familii şi o societate comercială.

În 3 aprilie, în Dosarul “Impact Construct” SRL Alba Iulia, Marius Alexa a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Și în această cauză există o sentință definitivă. Alexa a  fost trimis în judecată pentru reţinere şi nevirare la sursă a contravalorii statelor de plată ale angajaţilor. În fapt, în ianuarie 2009-mai 2010, bărbatul, în calitate de administrator al “Impact Construct” SRL Alba Iulia, ar fi avut de achitat suma de 206.152 de lei dar nu a făcut acest lucru, deşi, potrivit procurorilor ar fi deţinut disponibilităţi pentru plata acestor bani. Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de DGFP Alba şi l-a obligat pe inculpat la plata acestei sume. Marius Alexa nu a fost prezent la proces.

Vă prezentăm comunicatul de presă făcut public de Curtea de Apel Alba Iulia:

“Joi, 25.10.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul inculpatului Marius Valerian Alexa, administrator al SC Meridian Construct SRL şi a menţinut sentinţa Judecătoriei Alba Iulia din 2.05.2012 prin care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia devenită definitivă în urma respingerii recursului, în rezumat:

Judecătoria Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului Marius Valerian Alexa la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator.

Judecătoria Alba Iulia a admis în parte acţiunea civilă formulată în cauză de Ministerul

Finanţelor Publice, ANAF – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, AFP Alba şi a obligat pe inculpatul Marius Valerian Alexa, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Meridian Construct SRL, prin lichidator judiciar SP Expert Insolvenţă SPRL, să plătească acestei părţi civile suma de 125.387 lei cu titlu de despăgubiri civile.

Hotărârea instanţei este definitivă, iar Curtea de Apel Alba Iulia va putea face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii de îndată ce hotărârea va fi motivată.

Într-un alt dosar în care acelaşi inculpat a fost judecat tot pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, însă, în calitate de administrator al SC Impact Construct SRL, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în 23.10.2012 ca nefondat recursul inculpatului, menţinând sentinţa Judecătoriei Alba Iulia din 3.04.2012 de condamnare la 3 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 5 ani.

În acest dosar, inculpatul a fost obligat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Impact Construct SRL Alba Iulia, prin administrator judiciar provizoriu Lichidare Patrimoniu IPURL, să plătească către Ministerul Finanţelor Publice, ANAF – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba, suma de 206.152 lei cu titlu de despăgubiri civile.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia din 23.10.2012 este definitivă.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. anghel radu

    sâmbătă, 27.10.2012 at 08:52

    mda,…urmeaza sa-l si prindeti!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ciolacu: PSD nu va avea candidați trimiși în judecată. Președinții de organizații verifică listele cu persoanele propuse

Publicat

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pe listele partidului să nu existe candidaţi care au fost trimişi în judecată, iar preşedinţii de organizaţii fac un nou control al persoanelor propuse, pentru a nu exista astfel de cazuri.

„Am avut o şedinţă de Consiliu Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia că pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un control al listelor, ca să nu fie astfel de cazuri. Dacă cumva există vreo listă depusă, vom face adresă, în urma acestei decizii, şi va fi modificată la Birourile electorale judeţene”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit miercuri pentru a valida listele de candidaţi la alegerile parlamentare.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 10.000 de măști distribuite gratuit către vârstnici din Alba Iulia cu pensii modeste, prin Fundația Comunitară Alba

Publicat

Fundația Comunitară Alba a finalizat astăzi distribuirea celor 10.000 de măști medicale de protecție, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1500 lei, activitate din cadrul proiectului “Ajutăm Seniorii”.

”Pe parcursul celor trei zile, între 100 și 150 de vârstnici au venit zilnic la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a-și ridica pachetele cu măști medicale de protecție, totul realizându-se în condiții de maximă siguranță, într-un spațiu de cca. 40 mp, aerisit permanent și în care a avut acces un singur beneficiar o dată”, transmit reprezentanții Fundației.

Potrivit sursei citate, acțiunea de distribuire a măștilor s-a realizat în “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților, având ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Intervalul 800 – 1500 lei a fost stabilit ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziție de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020, mai precizează organizatorii.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Paul Tolas, luptătorul de kickbox din Alba Iulia, debutează la profesioniști. Va urca în ringul galei Colosseum de la Arad

Publicat

Paul Tolas, luptătorul de kickbox al clubului Revolution Academy din Alba Iulia, își va face debutul la profesioniști. 

Tânărul sportiv de 18 ani din Alba Iulia va urca în ring în primul meci al galei Colosseum, care se va desfășura la Arad, vineri, 23 octombrie. 

Gala de kickbox se anunță a fi una foarte spectaculoasă, cu mulți luptători de valoare din România, dar și de peste hotare. Invitatul special al evenimentului este olandezul Semmy Schilt, deținător a patru titluri mondiale în cea mai renumită promoție de kickbox „K1”.

Tânărul albaiulian îl va înfrunta pe Ruben Onișor, un sportiv din Arad. Cei doi vor lupta la categoria 61 de kilograme.

Onișor trebuia să înfrunte un alt sportiv, pe Okay Sakvan, dar cel din urma nu va participa așa că în locul său va intra în ring Paul Tolas.

”Ne-a luat prin suprindere propunerea organizatorilor ca Paul să urce în ring la profesioniști, în condițiile în care mai sunt două zile până la meci. Din fericire însă Paul este într-o formă foarte bună, s-a antrenat foarte mult în ultimul timp și chiar dacă avem doar două zile la dispoziție să pregătim meciul de vineri, suntem foarte încrezători că sportivul nostru va face o figură foarte frumoasă la debutul său la profesioniști”, a declarat pentru alba24.ro, Alin Moldovan, antrenorul clubului Revolution Academy.

Gala va fi difuzată pe Digisport de la ora 18:00. În ringul Colosseum vor lupta: Flavius Boiciuc vs. Andrei Ostrovanu, Sebastian Cozmîncă vs Anthony Burger, Alex Manolache vs Alexandru Tironeac, Eduard Gafencu vs Milos Bajovic, Daniel Bolfa vs Gabriel Bozan, Ionel Bălan vs Silviu Ionescu și Freddy Kemayo vs Marius Muntean.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Transport agabaritic pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva și alte rute din țară. Care sunt restricțiile de trafic

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 21 octombrie, se desfășoară un transport agabaritic pe traseul Fieni (Dâmbovița) – DN 71 – Sinaia – DN1 – Brașov – DN1 – Sibiu – A1 (Sebeș – Deva) – Chiscadaga (Hunedoara).

Transportul este format dintr-un camion cu lățimea de 7,06 metri și greutatea de 142 de tone.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic. În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră.

Începând cu ora 14:00, se oprește circulația pe ambele sensuri, pentru aproximativ 4 ore, pe DN 71 Sinaia – Târgoviște, de la kilometrul 92, stațiunea Sinaia, județul Prahova, pentru a permite tranzitarea transportului agabaritic. Conducătorii auto pot opta pentru următoarele rute alternative.

De la Sinaia:

–  DN 71/DN1 Sinaia – DN 1 Breaza – DJ 710 Bezdead – DJ715 Buciumeni – DN 71 Dealu Mare;

– DN 71/DN1 Sinaia – DN 1/DJ720 Floresti – DJ 720 Moreni – DN71 Targoviste.

De la Fieni:

– DN 71/DJ 715 Dealu Mare – DJ 715 Buciumeni – DJ 710 Bezdead – DN1 Breaza.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate