Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfârșitul Adobe Flash Player: din 12 ianuarie 2021 Adobe va bloca rularea clipurilor și animațiilor și recomandă dezinstalarea

Publicat

Adobe Flash Player, softul care a făcut posibilă rularea de animaţii, de videoclipuri şi de alt tip de conţinut interactiv în faza incipientă a World Wide Web, nu mai primește actualizări începând din 31 decembrie 2020.

Adobe le recomandă utilizatorilor să o dezinstaleze pluginul cât mai curând posibil. Începând cu 12 ianuarie 2021, Adobe va bloca rularea videoclipurilor şi a animaţiilor în cadrul Flash Player

Lansată în 1996, aplicaţia a fost odată cea mai populară metodă pentru a viziona clipuri şi a juca jocuri video, însă a început să prezinte probleme de securitate, iar tranziţia către era smartphone-urilor a eşuat, notează BBC.

În 2009, Flash era instalata pe 99 la sută dintre PC-urile conectate la internet, potrivit companiei. Acesta a fost şi momentul din care dispozitivele mobile au început să ia avânt, iar Adobe a reacţionat lent la această schimbare.

Utilizatorii Flash Player se pot aştepta acum să primească notificări pentru dezinstalarea aplicației, în condiţiile în care, în lipsa actualizărilor, vulnerabilităţile sale ar putea fi exploatate de hackeri.

Încă din 2015, Apple a dezactivat Flash Player-ul din browserul său web Safari, iar Google a început să blocheze parţial conținutul Flash în Chrome.

sursa: spotmedia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax