Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sfaturi pentru o vară activă și sănătoasă: Hidratare, protecție solară, haine și încălțăminte potrivită pentru căldura de afară

Publicat

12923384_1109829092392166_5798872616816241964_n După o primăvară prelungită și multe ploi, vara nu mai are răbdare și vine peste noi cu vreme caldă, soare și timp liber mai mult decât în restul anului.

Zilele sunt mai lungi și tot mai mulți aleg o viață activă în detrimentul televizorului sau calculatorului. Vacanța copiilor devine un motiv suplimentar pentru părinți să își descopere latura sportivă sau de „exploratori”, toată lumea căutând evadarea în natură fie că vorbim de parcurile din marile orașe, păduri ori malurile umbroase ale râurilor și lacurilor.

În același timp, sălile de fitness sau terenurile de sport au devenit neîncăpătoare pentru ca trupurile moleșite de iarnă să se transforme în perspectiva întâlnirii cu plaja, soarele și apa.

Pentru ca mișcarea de orice fel să nu devină un chin, e cazul să respectăm câteva reguli generale astfel încât să ne bucuram de efectele sale benefice.

HIDRATAREA – e foarte important să nu uităm de nevoile organismului supus efortului. În special în zilele călduroase, mișcarea coroborată cu temperaturile ridicate fac ca organismul nostru să consume și să elimine apa și odată cu ea toxine dar și minerale. Pentru asta e nevoie să nu uităm să ne hidratăm corespunzător atunci când facem sport. Din rucsac nu trebuie să lipsească sticla de apă sub nici o formă. Chiar și pentru alergători există sticle de apă speciale, niste recipienți special concepuți astfel încât să poată fi ținuți ușor în mână în timpul alergării.

PROTECȚIA SOLARĂ – nu mai e nici un secret că soarele are pe lângă efectele benefice cunoscute și multe contraindicații. Nu ieșiți din casă fără o șapca sau o pălărie care să vă protejeze capul de razele dăunătoare și încercați să folosiț permanent o cremă cu protecție UV de minim 20 de unități.

PANTOFI SPORT POTRIVIȚI – poate chiar mai mult decât îmbrăcămintea, pentru cei care fac sport sau mișcare încălțămintea adecvată este foarte importantă. Cunoscuți în România drept „adidași” (deși Adidas este o marcă denumirea a devenit generică la fel ca în cazul Xerox de exemplu) vorbim de fapt despre pantofi sport de diferite mărci care pot avea destinație specială.

Există de exemplu adidași pentru alergare, adidași de sală, ghete de fotbal pentru teren artificial sau teniși pentru skate. La fel cum există ghete de drumeție sau bocanci de munte. Important este să ne alegem încălțămintea potrivită genului de sport sau mișcare pe care dorim să o practicăm astfel încât să nu suferim accidentări sau să nu ne producem răni. Poate la fel de importantă este alegerea unor mărci ale unor producători consacrați pentru ca experiența lor și activitățile de cercetare-dezvoltare au dus la dezvoltarea unor produse de calitate care pot fi imitate doar la nivel de design nu și la ergonomie și funcționalități.

De exemplu cei mai cunoscuți adidași speciali pentru alergare sunt făcuți de Asics – preferați de majoritatea alergătorilor profesioniști în timp ce ghetele de fotbal marca Nike sunt cele mai cautate atât de jucătorii profesioniști cât și de cei care joacă fotbal în timpul liber iar skaterii preferă Vans sau Converse. De asemenea Adidas este marca preferată de români când vine vorba despre pantofii sport pentru mișcare în general. În preferințele românilor se mai găsesc branduri precum Puma sau Reebok. În ultima perioadă câștigă tot mai mult teren două branduri americane New Balance și Under Armour (marca pe care o folosește și președintele SUA Obama când aleargă sau joacă golf), producători preferați de tot mai multe vedete autohtone și de tineri care vor să fie trend-setteri.

ÎMBRĂCĂMINTEA SPORT – trebuie să însoțească încălțămintea de acest gen. Tricouri de bumbac pentru activități moderate sau tricouri tehnice făcute din materiale speciale care permit transpirației să treacă și se usucă imediat la care putem asorta pantaloni scurți sau colanți. Și cum vremea este capricioasă, din geanta nu trebuie să lipsească un hanorac sau o jachetă de vant și ploaie.

Articol realizat în colaborare cu FashionSport.ro (P)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax