Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simion Creţu: „Candidații Uniunii Social Liberale vor asigura dezvoltarea economico-socială a județului Alba pentru perioada 2012-2016”

Publicat

Iată că a început o nouă campanie electorală. De această dată, candidații USL sunt cel mai bine poziționați, deoarece pornesc la drum nu numai cu încrederea în forțele proprii, ci se bucură și de largul sprijin al populației, complet sărăcită după guvernarea dezastruoasă a PDL.

Acum, sub conducerea celor doi președinți ai organizațiilor județene PNL și PSD – Teodor Atanasiu și Ioan Dârzu, candidații USL Alba vin în fața electoratului cu o strategie complexă, acorată în realitate și bazată pe viitorul program de guvernare. De această dată, împreună cu candidații USL Alba, putem vorbi de un nou fel de a face politică, deoarece am început să reparăm nedreptățile și vom continua să oprim mafia PDL și să construim o nouă Românie. Propunem un Guvern corect, fără scandaluri de corupție, atent la semnalele societății și preocupat de binele public. Propunem candidați onești, bine pregătiți, susținuți de români. Propunem un proiect pentru România puternică, cu soluții realiste și profesioniste discutate cu specialiștii.

Conform strategiei politice naționale a Uniunii, candidații noștri, coordonați de președinții Atanasiu și Dârzu, se angajează să reducă treptat, în următorii 4 ani, CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creșterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 lei. Vom reduce TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se va întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Măsura va fi valabilă doar pentru producție și nu pe lanțul de prelucrare. Stimulăm astfel producătorii interni și reducem evaziunea fiscală din agricultură. În plus, după 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA va reveni la nivelul de 19%. Pentru sistemul de impozitare a veniturilor se va păstra plafonul de 16% și se va introduce, pe parcursul mandatului, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

Pentru mediul rural, propunerea noastră este de a negocia cu UE subvenţii pentru agricultori, la nivelul fermierilor din vest. În acord cu Comisia Europeană, candidații noștri vor susține acordarea de subvenții pentru cercetarea din agricultură, pomicultură, zootehnie și celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei. Deoarece aspectul social este foarte important, USL va asigura compensarea medicamentelor, în mod real, cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON. Această măsură se va lega de indexarea pensiilor cu rata inflației, conform prevederilor legii și în limitele bugetului.

Analizând problemele sociale și economice în județul Alba, am identificat mai multe discrepanțe, cauzate de faptul că fosta conducere politică a județului Alba nu a luat nicio măsură în ultimii ani, pentru a atrage eficient fonduri publice care să ducă la dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor județului. Prea mult timp fondurile au fost alocate preferențial de către PD-L, fiind ignorate cu bună știință necesitățile investiționale în special în localitățile unde multe proiecte au fost începute și apoi au fost abandonate din lipsă de fonduri. Experiența noastră ne dovedește faptul că înlăturarea decalajelor existente între diferitele zone din județul nostru se poate realiza doar prin elaborarea unor strategii și programe speciale, pentru implementarea cărora sunt necesare eforturi conjugate ale tuturor actorilor județeni și locali implicați în acest proces, dar și fonduri financiare importante. Or, tocmai de multe fonduri publice județul nostru a fost văduvit în ultimii ani, datorită politicii păguboase și a lipsei de viziune a actualilor lideri ai PD-L.

Având în vedere considerațiile de mai sus, prin Strategia pe care o cei șapte candidați coordonați de Atanasiu și Dârzu o propun pentru dezvoltarea socio-economică a județului Alba se va valorifica potențialul local, pentru a obține o dezvoltare teritorială echilibrată. În primul rând, vom urmări crearea a cât mai multe locuri de muncă, astfel încât cetățenii județului să-și poată asigura venituri decente, care să le asigure îmbunătățirea condițiilor de viață. Strategia propusă de noi pentru dezvoltarea județului Alba, cuprinde principalele direcții de dezvoltare viitoare ale județului, iar la baza întocmirii sale au stat documentele programatice existente, dar și analizele realizate, împreună cu consultările cu organizațiile implicate în activitățile administrative, economice și sociale din județ.

Toți candidații noștri – Teodor Atanasiu, Ioan Dârzu, Nicolae Dobra, Călin Potor, Ovidiu Jidveian, Dan Coriolan Simedru și Radu Coclici, trei dintre ei deputați în funcție – vor susține acțiuni energice pentru a pune la dispoziția administrației județene și întregului mediu socio-economic din județ, un ghid care să faciliteze luarea unor decizii necesare atenuării efectelor negative datorate luării unor măsuri total nepotrivite de liderii PD-L Alba, ca răspuns la criza  economică, morală și politică în care acțiunile acestor politicieni ne-au adus. Nu vom repeta aceleași greșeli ale conducerii PD-L și vom pune în prim plan proiectele de investiții, indiferent din ce localitate sau din ce segment politic vor proveni ele. În esență, prin aceasta strategie vom lua acele măsuri care să permită creșterea competitivității economice a județului, care să permită creșterea numărului locurilor de muncă cu cel puțin 10.000 de noi angajări în viitorii 4 ani și a veniturilor populației. Consecvenți necesității de dezvoltare, vom asigura atragerea a cel puțin cate unui investitor major, cu peste 400 de angajați, în cel puţin 5 zone diferite ale județului – pe specificul economic identificat al fiecărei zone. Ca urmare a întâlnirilor în teritoriu, reprezentanții USL Alba au pregătit un pachet de măsuri pentru realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile deținute de cetățeni în vederea, întabulării lor și constituirii unei piețe a terenurilor agricole. În final, această măsură va duce și la posibilitatea dublării primei pentru vânzarea terenurilor agricole, la 400 euro/ha (sau circa 20% din valoarea de piață), concomitant cu actualizarea periodică a acesteia.

Implementarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a județului Alba elaborată de USL Alba va duce la diminuarea decalajelor de dezvoltare în interiorul județului, între mediul urban şi rural, între centrele urbane şi arealele adiacente, iar în cadrul oraşelor, între zonele atractive pentru investitori şi cele neatractive, printr-o mai bună utilizare a resurselor județene disponibile. Subliniem că atingerea obiectivelor acestui program poate fi asigurată numai printr-un proces de implementare bazat pe parteneriat între actorii politici responsabili și cei social-economici din cadrul județului Alba, cu fonduri din finanțări locale, județene, naționale, europene și alte surse de finanțare internaționale.

 

Simion Crețu

Vicepreședinte PNL Alba

Liderul grupului de Consilieri județeni PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. PONTA

    vineri, 16.11.2012 at 15:41

    chiar crezi ca santem prostii vostrii,candidatii USL repornesc ce,tot ei de 20 ani au distrus tot,au furat cat au putut,au masini scumpe,vile,cabane,vi sa ne minti chiar asa in fata,RUSINE!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax