Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Simion Creţu: „Candidații Uniunii Social Liberale vor asigura dezvoltarea economico-socială a județului Alba pentru perioada 2012-2016”


Publicat

Iată că a început o nouă campanie electorală. De această dată, candidații USL sunt cel mai bine poziționați, deoarece pornesc la drum nu numai cu încrederea în forțele proprii, ci se bucură și de largul sprijin al populației, complet sărăcită după guvernarea dezastruoasă a PDL.

Acum, sub conducerea celor doi președinți ai organizațiilor județene PNL și PSD – Teodor Atanasiu și Ioan Dârzu, candidații USL Alba vin în fața electoratului cu o strategie complexă, acorată în realitate și bazată pe viitorul program de guvernare. De această dată, împreună cu candidații USL Alba, putem vorbi de un nou fel de a face politică, deoarece am început să reparăm nedreptățile și vom continua să oprim mafia PDL și să construim o nouă Românie. Propunem un Guvern corect, fără scandaluri de corupție, atent la semnalele societății și preocupat de binele public. Propunem candidați onești, bine pregătiți, susținuți de români. Propunem un proiect pentru România puternică, cu soluții realiste și profesioniste discutate cu specialiștii.

Conform strategiei politice naționale a Uniunii, candidații noștri, coordonați de președinții Atanasiu și Dârzu, se angajează să reducă treptat, în următorii 4 ani, CAS-ul datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, concomitent cu creșterea progresivă, până în anul 2016, a salariului minim pe economie până la 1.200 lei. Vom reduce TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se va întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Măsura va fi valabilă doar pentru producție și nu pe lanțul de prelucrare. Stimulăm astfel producătorii interni și reducem evaziunea fiscală din agricultură. În plus, după 4 ani de mandat al guvernului USL, TVA va reveni la nivelul de 19%. Pentru sistemul de impozitare a veniturilor se va păstra plafonul de 16% și se va introduce, pe parcursul mandatului, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

Pentru mediul rural, propunerea noastră este de a negocia cu UE subvenţii pentru agricultori, la nivelul fermierilor din vest. În acord cu Comisia Europeană, candidații noștri vor susține acordarea de subvenții pentru cercetarea din agricultură, pomicultură, zootehnie și celelalte domenii viabile care pot contribui la o relansare imediată a economiei. Deoarece aspectul social este foarte important, USL va asigura compensarea medicamentelor, în mod real, cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON. Această măsură se va lega de indexarea pensiilor cu rata inflației, conform prevederilor legii și în limitele bugetului.

Analizând problemele sociale și economice în județul Alba, am identificat mai multe discrepanțe, cauzate de faptul că fosta conducere politică a județului Alba nu a luat nicio măsură în ultimii ani, pentru a atrage eficient fonduri publice care să ducă la dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor județului. Prea mult timp fondurile au fost alocate preferențial de către PD-L, fiind ignorate cu bună știință necesitățile investiționale în special în localitățile unde multe proiecte au fost începute și apoi au fost abandonate din lipsă de fonduri. Experiența noastră ne dovedește faptul că înlăturarea decalajelor existente între diferitele zone din județul nostru se poate realiza doar prin elaborarea unor strategii și programe speciale, pentru implementarea cărora sunt necesare eforturi conjugate ale tuturor actorilor județeni și locali implicați în acest proces, dar și fonduri financiare importante. Or, tocmai de multe fonduri publice județul nostru a fost văduvit în ultimii ani, datorită politicii păguboase și a lipsei de viziune a actualilor lideri ai PD-L.

Având în vedere considerațiile de mai sus, prin Strategia pe care o cei șapte candidați coordonați de Atanasiu și Dârzu o propun pentru dezvoltarea socio-economică a județului Alba se va valorifica potențialul local, pentru a obține o dezvoltare teritorială echilibrată. În primul rând, vom urmări crearea a cât mai multe locuri de muncă, astfel încât cetățenii județului să-și poată asigura venituri decente, care să le asigure îmbunătățirea condițiilor de viață. Strategia propusă de noi pentru dezvoltarea județului Alba, cuprinde principalele direcții de dezvoltare viitoare ale județului, iar la baza întocmirii sale au stat documentele programatice existente, dar și analizele realizate, împreună cu consultările cu organizațiile implicate în activitățile administrative, economice și sociale din județ.

Toți candidații noștri – Teodor Atanasiu, Ioan Dârzu, Nicolae Dobra, Călin Potor, Ovidiu Jidveian, Dan Coriolan Simedru și Radu Coclici, trei dintre ei deputați în funcție – vor susține acțiuni energice pentru a pune la dispoziția administrației județene și întregului mediu socio-economic din județ, un ghid care să faciliteze luarea unor decizii necesare atenuării efectelor negative datorate luării unor măsuri total nepotrivite de liderii PD-L Alba, ca răspuns la criza  economică, morală și politică în care acțiunile acestor politicieni ne-au adus. Nu vom repeta aceleași greșeli ale conducerii PD-L și vom pune în prim plan proiectele de investiții, indiferent din ce localitate sau din ce segment politic vor proveni ele. În esență, prin aceasta strategie vom lua acele măsuri care să permită creșterea competitivității economice a județului, care să permită creșterea numărului locurilor de muncă cu cel puțin 10.000 de noi angajări în viitorii 4 ani și a veniturilor populației. Consecvenți necesității de dezvoltare, vom asigura atragerea a cel puțin cate unui investitor major, cu peste 400 de angajați, în cel puţin 5 zone diferite ale județului – pe specificul economic identificat al fiecărei zone. Ca urmare a întâlnirilor în teritoriu, reprezentanții USL Alba au pregătit un pachet de măsuri pentru realizarea gratuită a cadastrului pentru toate terenurile deținute de cetățeni în vederea, întabulării lor și constituirii unei piețe a terenurilor agricole. În final, această măsură va duce și la posibilitatea dublării primei pentru vânzarea terenurilor agricole, la 400 euro/ha (sau circa 20% din valoarea de piață), concomitant cu actualizarea periodică a acesteia.

Implementarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a județului Alba elaborată de USL Alba va duce la diminuarea decalajelor de dezvoltare în interiorul județului, între mediul urban şi rural, între centrele urbane şi arealele adiacente, iar în cadrul oraşelor, între zonele atractive pentru investitori şi cele neatractive, printr-o mai bună utilizare a resurselor județene disponibile. Subliniem că atingerea obiectivelor acestui program poate fi asigurată numai printr-un proces de implementare bazat pe parteneriat între actorii politici responsabili și cei social-economici din cadrul județului Alba, cu fonduri din finanțări locale, județene, naționale, europene și alte surse de finanțare internaționale.

 

Simion Crețu

Vicepreședinte PNL Alba

Liderul grupului de Consilieri județeni PNL AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EDUCAȚIE

  Școlile se închid, dar cursurile se fac online, înainte și după alegerile locale. Anunțul premierului Ludovic Orban

  Publicat

  Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

  El a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

  „Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât.

  Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

  Premierul Orban a declarat şi vineri seara, la Reghin, că după alegerile locale va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare, dar că deocamdată nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

  „Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

  Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

  Sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EDUCAȚIE

  ”Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu”. Avertismentul Federației Sindicatelor din Învățământ

  Publicat

  Explozia cazurilor de îmbolnăviri în tot mai multe şcoli din România va provoca închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ,  iar cursurile vor intra în scenariul roșu, transmite Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

  “Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia tuturor instituţiilor statului responsabile cu buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din unităţile de învăţământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj!

  Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe şcoli din România ne aduce în faţa unei situaţii pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze: şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respectiv în mediul online.

  Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor. În aceste condiţii cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie”, potrivit comunicatului remis de FSLI.

  Organizaţia sindicală a profesorilor apreciază că sute de mii de elevi sunt în pericol să nu poată participa la cursurile online.

  “Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că în absenţa unui program naţional guvernamental, prin care să se asigure echipamente elevilor şi cadrelor didactice, sute de mii de elevi nu vor avea posibilitatea să participe la şcoala online.

  Speranţa că autorităţile locale vor asigura aceste echipamente este deşartă, pentru că puţine sunt cele care au fondurile necesare, iar varianta ca unităţile de învăţământ să facă proiecte, prin care să achiziţioneze echipamente, este şi ea utopică.

  Atragem atenţia şi asupra faptului că în alte ţări, precum Germania, cursurile au fost realuate în condiţii bune, datorită aplicării unui sistem de testare COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ. În acest fel au fost depistate cazurile de persoane bolnave şi izolate de restul populaţiei şcolare”, se precizează în comunicatul FSLI.

  Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită implicarea Guvernului pentru rezolvarea scăpărilor legislative din cauza cărora profesorii şi elevii pot deveni victime ale coronavirusului.

  “Guvernul României, cât şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii trebuie să se implice pentru a remedia lacunele legislative în ceea ce priveşte protecţia copiilor şi a angajaţilor care au diferite afecţiuni şi care îi pot transforma în victime ale noului coronavirus.

  Reamintim şi pe această cale faptul că în contextul actual, cadrele didactice din România sunt în linia întâi, expuse îmbolnăvirii cu COVID-19”, conform comunicatului FSLI.

  Preşedintele sindicatului profesorilor, Simion Hăncescu, subliniază că din cauza lipsei de pregătire a instituţiilor statului, multe şcoli devin bombe epidemiologice.

  “Din păcate, am anticipat acest scenariu pesimist: multe dintre unităţile de învăţământ devin bombe epidemiologice, pentru că instituţiile statului nu şi-au făcut treaba, deşi au avut luni bune la dispoziţie în care să aplice un plan bine pus la punct de măsuri prin care să fie protejaţi atât elevii cât şi angajaţii din sistem.

  În acest context, trebuie să fie urgentată achiziţia de tablete pentru elevi şi cadre didactice, precum şi rezolvarea accesului la internet, pentru că sunt şcoli care încă nu au această facilitate.

  Realitatea este crudă: ne pregătim în multe dintre şcoli de aplicarea scenariului roşu, în care cursurile vor avea loc în sistem online.

  Am senzaţia însă că guvernanţii se află într-o stare de amorţeală, aflaţi probabil cu gândul doar la alegerile locale şi parlamentare. Nu ne putem bate joc de educaţia copiilor!

  Pot să înţeleg situaţia anului şcolar trecut, pentru că a fost una fără precedent pentru lumea întreagă şi a apărut peste noapte, dar în multe dintre ţări, responsabilii au învăţat din perioada trecută, nu stau să caute şi acum, letargic, soluţii”, a afirmat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, citat în comunicat. ( Agerpres)

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Cum poți cere Google Street View să îți blureze locuința în aplicație. Procedura simplă, în 6 pași

  Publicat

  De la apariția serviciului Google Maps, multă lume și-a simțit intimitatea invadată de expunerea străzii și a casei în care locuiește. 

  Din fericire, se poate face ceva în acest sens. Mai exact. De exemplu, dacă sunteți unul dintre cei deranjați de acest lucru, puteți cere Google să vă estompeze permanent imaginea casei – lăsând doar o sugestie blurată a unei clădiri în locul ei.

  Întregul proces este surprinzător de ușor.

  1. Accesați Google Maps și introduceți adresa de acasă

  2. Intrați în modul Street View trăgând pictograma mică galbenă în formă de om, aflată în colțul din dreapta jos al ecranului, pe harta din fața casei dvs.

  3. Cu casa dvs. în vizualizare, faceți clic pe „Raportați o problemă”  (Report a problem) în colțul din dreapta jos al ecranului

  4. Centrați caseta roșie de acasă și selectați „Casa mea” în câmpul „Solicitați estompare” („My home”în „Request blurring”)

  5. Scrieți în câmpul furnizat motivul pentru care doriți ca imaginea să fie neclară (de exemplu, s-ar putea să fiți preocupat de problemele de siguranță)

  6. Introduceți adresa de e-mail și faceți clic pe „Trimiteți”

  Vezi și: FOTO: Google Street View a surprins ”la lucru” prostituatele pe Centura din Alba Iulia. Imagini sugestive

  Important: asigurați-vă că blurarea casei este ceea ce doriți. Google vă avertizează că, odată ce v-a estompat casa din Street View, procedura „este permanentă”.

  După ce ați apăsat „trimiteți”, ar trebui să primiți un e-mail de la Google prin care să rețineți că „examinează imaginea pe care ați raportat-o și vă va trimite un e-mail când solicitarea dvs. va fi soluționată”.

  Compania poate urmări, prin e-mail, și vă poate cere să fiți mai specific cu privire la zona pe care doriți să o estompați. Dacă da, va trebui să faceți din nou întregul proces – detaliind în mod clar zona specifică a imaginii pe care doriți să o estompați.

  După cum sugerează și numele, Street View, lansat în 2007, oferă o vedere la nivelul străzii în majoritatea orașelor din întreaga lume.

  Imaginile sunt realizate cu ajutorul mașinilor sau al unor fotografi individuali cu echipament complex de fotografiat.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Președintele Consiliului Județean Harghita propune ca județul să renunțe la purtarea măștilor în școli și grădinițe

  Publicat

  Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, propune ca purtarea măștii în școli generale și grădinițe să fie facultativă la nivel local.

  Borboly Csaba declară că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita ca purtarea măștii în școli generale să fie facultativă la nivel local.

  „ Pentru ziua de luni am propus convocarea Comitetului Județean pentru Coordonare si Conducere al Intervenției (CJCCI) Harghita, astfel încât să avem o decizie comună pentru susținerea propunerii de modificare a ordinului comun referitor la purtarea măștii în grădinițe și în clasele I-IV să fie facultativă în județele cu scenariu verde”, a spus Borboly într-o postare de sâmbătă, pe Facebook.

  Anterior, acesta a mai postat și pe contul său de Facebook și un alt mesaj, în limba maghiară, în același sens.

  ”Vedem și simțim că purtarea unei măști la grădiniță și în clasa 1-4. cauzează probleme și probleme speciale copiilor. Se vede clar că obligația de a purta mască nu a fost cel mai bine gândită în București.

  Vă rugăm să trimiteți un certificat medical, un document, o declarație, un film cu care să putem documenta că purtarea măștii este dăunătoare copiilor” a transmis acesta urmăritorilor săi.

  Citește și: HARTĂ: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația în 19 septembrie

  În județul Harghita, de la debutul epidemiei COVID-19 în România și până în prezent, au fost confirmate cu noul virus un număr de 876 de cazuri, din care cinci în ultimele 24 de ore.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate