Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SIMULARE BACALAUREAT 2014: Peste 150 de elevi din Alba susțin proba la limba și literatura maternă. Vezi MODELE de SUBIECTE

Publicat

Peste 150 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din județul Alba vor susține marți, 4 martie 2014, proba la limba maternă din cadrul simulării examenului de final de liceu, Bacalaureatul. Ca și la limba și literatura română, subiectul este structurat în trei părți, cu un text la prima vedere pe baza căruia elevii trebuie să rezolve exerciții de gramatică și stilistică, dar și de redactat un text cu un anumit număr de cuvinte și un eseu cu indicații precise. În județul Alba, simularea bacalaureatului se va desfășura, așa cum va fi și examenul, la două licee: Colegiul Bethlen Gabor din Aiud și Liceul teologic romano-catolic din Alba Iulia.

Din județul Alba, pentru susținerea simulării probei de limba maternă a Bacalaureatului s-au înscris 65 de elevi din clasa a XII-a și 87 din clasa a XI-a.

Citește și  SUBIECTE SIMULARE BAC 2015, Română: Texte din Slavici, Arghezi şi Sebastian, importanţa ecranizării operelor şi a comunicării în familie »

Vedeți aici modele de subiecte pentru profilul real tehnologic și uman-pedagogic:

Subiect limba maghiară maternă profil real-tehnologic 2014

Barem limba maghiară maternă profil real-tehnologic 2014

Subiect limba maghiară maternă profil uman-pedagogic 2014

Barem limba maghiară maternă profil uman-pedagogic 2014

Subiect limba germană maternă 2014

Barem limba germană maternă 2014

Simularea Bacalaureatului reprezintă un antrenament pentru examenul ce va avea loc în această vară, și se desfășoară exact în felul în care va fi examenul. Accesul în săli va fi permis până la ora 8:30, iar testarea propriu-zisă începe la ora 9:00, când profesorii vor deschide plicurile sigilate care conțin subiectul. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a rezolva toate cerințele, aceștia fiind supravegheați de doi profesori de alte specialități, dar și de camere video în școlile care dețin astfel de echipamente. Profesorii supraveghetori provin din școala în care elevii susțin simularea, iar președintele comisiei de organizare a simulării este directorul liceului. Elevii sunt repartizați pe clase în ordine alfabetică, iar listele vor fi afișate pe ușile claselor unde se susțin probele. Fiecare elev este așezat singur în bancă.

Rezultatele vor fi afișate în data de 14 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinte cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Citește și SUBIECTELE: SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE cu BAREME pentru proba la MATEMATICĂ, la toate profilurile

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru proba la ISTORIE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax