Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SIMULARE BACALAUREAT 2019: ASTĂZI, proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie pentru clasele XI-XII

Publicat

examen

BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen. În perioada 18-29 martie, elevii din clasele XI-XII şi XIII participă la simularea examenului de Bacalaureat 2019. Au posibilitatea să-şi testeze competenţele prin testări scrise, înainte de examenul din vară.

Sesiunea de Simulare a examenului de Bacalaureat 2019 continuă miercuri, 20 martie, pentru elevii din clasele XI-XII, cu testări la Matematică sau Istorie, proba obligatorie a profilului. Rezultatele vor fi cunoscute în 29 martie.

Probele la examenul de simulate a Bacalaureatului încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

VEZI AICI: Simulare BACALAUREAT 2021

„Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată

Simulare Bacalaureat 2019 – clasa a XII-a – proba de Matematică (Matematică-informatică, Ştiinţele Naturii, Tehnologic) – conţinuturi exceptate:

– capitolul Inele de polinoame cu coeficienţi într-un corp comutativ (Q, R, C, Zp, p prim)

– capitolul Aplicaţii ale integralei definite

Simulare Bacalaureat 2019 – clasa a XII-a – proba de Matematică (Pedagogic) – conţinuturi exceptate – din capitolul Sisteme de ecuaţii liniare:

– sisteme de ecuaţii liniare cu cel mult 3 necunoscute; forma matriceală a unui sistem liniar

– metoda Cramer de rezolvare a sistemelor liniare

– aplicaţii: ecuaţia unei drepte determinate de două puncte distincte, aria unui triunghi si caracterizarea coliniarităţii a trei puncte în plan.

“Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă”, se arată în ordinal MEN publicat în 28 februarie în Monitorul Oficial.

De asemenea, simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Calendar simulare Bacalaureat 2019:

Luni, 18 martie: Simulare Limba și literatura română – scris

Marţi, 19 martie: Simulare Limba și literatura maternă – scris

Miercuri, 20 martie: Simulare Proba obligatorie a profilului:

Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

Joi, 21 martie: Simulare Proba la alegere a profilului și specializării – doar pentru elevii clasei a XII-a

La această probă, elevii trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

Vineri, 29 martie: Afișarea rezultatelor.

Examenul propriu-zis de Bacalaureat 2019 începe în 3 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. În perioada 5-6 iunie va fi evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, iar în intervalul 7, 10*-11 iunie 2019: evaluarea competențelor digitale – proba D. Candidații de altă confesiune decât cea ortodoxă, care, în data de 10 iunie 2019, sărbătoresc Rusaliile, pot fi programați pentru susținerea probei D în datele de 7 și 11 iunie 2019. În 12-13 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Urmează apoi probele scrise: luni, 1 iulie, cu proba de Limba si literatura română – Ea). Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax