Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simulare situație de urgență pe platforma industrială Kronospan Sebeș – Kronochem. Cum se va defășura exercițiul

Publicat

Joi, 8 octombrie 2020, începând cu ora 10:00, pe platforma industrială Kronospan Sebeș – Kronochem va avea loc un exercițiu de simulare a unei situații de urgență. Exercițiul face parte din testarea Planului de Urgență Externă, efectuat o dată la maxim trei ani, conform legislației în vigoare, transmit reprezentanții companiei. 

La exercițiu vor participa atât personal propriu din cadrul Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan Trading, cât și reprezentanți ai autorităților responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență – ISU Alba, APM Alba, DSP Alba, SVSU Sebeș.

„Exercițiul programat pentru data de 08.10.2020 completează programele de instructaj teoretic și de simulări practice pe care le realizăm periodic cu angajații noștri și cu personalul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Kronospan. Chiar dacă asemenea situații de urgență au șanse extrem de mici să se producă – având în vedere tehnologia pe care o utilizăm și fluxul de producție atent monitorizat – vrem să ne asigurăm, totuși, că suntem pregătiți să intervenim cât mai rapid inclusiv din punct de vedere tactic și să gestionăm fără repercusiuni nedorite orice scenariu de urgență.”, a declarat Oana Bodea, director general Kronospan Trading.

În cadrul exercițiului, echipele reunite Kronospan și Kronochem vor utiliza 2 autospeciale de intervenție, aproximativ 15 angajați cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, echipament de intervenție anti-chimic, aparate de respirat cu aer comprimat, măști de gaze, precum și alte accesorii, utilaje și materiale de pe platformă.

Cele două sirene de alarmare de pe amplasament vor fi pornite după primirea semnalului de începere a exercițiului, exercițiul fiind planificat să se încheie în jurul orei 11:30. În timpul acțiunii, toate măsurile de precauție împotriva răspândirii COVID-19 vor fi respectate, așa încât personalul implicat să nu fie supus niciunui risc.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax