Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sindicatul Europol, despre cazul șoferului agresiv oprit pe A10 Sebeș-Turda: Polițistul era singur. De ce a ales să plece

Publicat

Reprezentanții sindicatului Europol au venit cu precizări duminică, după incidentul în care un șofer agresiv oprit pe autostrada A10 Sebeș-Turda a pătruns în autospeciala de poliție pentru a-și recupera permisul de conducere.

Potrivit acestora, polițistul era singur în acel moment și a ales să plece pentru a nu escalada conflictul, „fiind în imposibilitatea de a riposta și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt”. 

Citește și VIDEO: Scene incredibile surprinse pe A10 Sebeș-Turda. Un șofer agresiv, oprit de un polițist, intră peste acesta în autospecială

Reprezentanții Europol au explicat, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că șoferul agresiv, în vârstă de 39 de ani din județul Argeș, cu mașină închiriată, înmatriculată în Marea Britanie, este cercetat pentru două fapte de natură penală: „sustragerea de înscrisuri” și „ultraj”.

„Dacă ajungi să conduci un autoturism de 100k euro cu număr de Anglia, nu îți oferă nici prioritate față de ceilalți participanți la trafic și nici nu trebuie să te dai la o parte pentru că șoferul circulă în spatele tău.

Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e „mai superior” și poate face ce vrea.

După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a „declinat” contribuabilul.

S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un „plastic”.

Fiind în imposibilitatea de a riposta, și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt, colegul nostru a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul.

La acest moment, șoferul nostru, care crede că a „izbândit” în fața „poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: „sustragerea de înscrisuri” și „ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit „decât” 9.610 lei amendă. La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are „câștiguri” de UK, cu mașină închiriată.

PS: Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale”, au scris reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol, duminică, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    duminică, 22.01.2023 at 18:00

    …..și onorata instanță dă sentința după câțiva ani……. cu o ,,mică mustrare”. Asa sunt aplicate legiile la noi.

  2. Vasili

    duminică, 22.01.2023 at 22:38

    Băi domnu ,,europul” de miliție am și io o întrebare;
    -Cum de acest domn milițian a fost singur în mașină și pe autostradă?
    Poate a ieșit la cumpărături ca doar cu sculele statului te poți plimba gratis.
    Io din auzite știam că milițieni iasă câte 2,că unul știe ceva-celălalt nimic,dar cred că acest domn milițian era al doilea.
    Baftă în continuare și țineți partea la ,,afonii” miliției în continuare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax