Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Sindicatul Europol: Niciun polițist nu a promovat probele de educație fizică și autoapărare, la selecția de instructori

YouTube video

Publicat

Niciunul dintre candidații la selecția pentru instructori ai structurilor de pregătire profesională, din cadrul inspectoratelor de poliție, nu a promovat proba de educație fizică și autoapărare.

Sindicatul Europol a prezentat rezultatele probelor la care au fost supuși polițiștii propuși să fie specialiști în instruirea altor colegi.

Potrivit sursei citate, rezultatele după probele susținute la școala de poliție din Câmpina au fost următoarele:

  • Conducere defensivă – doar 6 polițiști au promovat probele
  • Instrucția tragerii – doar 2 polițiști au promovat probele
  • Educație fizică și autoapărare – zero polițiști au promovat probele;
  • Tactică polițienească – doar 9 polițiști au promovat probele.

Sindicaliștii Europol susțin că ”în continuare, cel mai probabil, posturile rămase vacante vor fi scoase la concurs din sursă externă, cu toate că avem în sistem agenți de poliție care au rezultate de excepție obținute la nivelul unor competiții internaționale”, dar care, se pare, nu au fost printre cei propuși la această selecție.

UPDATE: Reacția IGPR – comunicat:

”Având în vedere structurile de pregătire profesională nou-înființate, la nivelul Poliției Române, s-au desfășurat mai multe etape de ocupare a locurilor de instructori, pentru toate subunitățile.

Așa cum am transmis deja public, una dintre aceste etape s-a desfășurat la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr – Câmpina și a vizat parcurgerea a 4 probe:

– pregătire sportivă și autoapărare;

– tragere cu armamentul din dotare;

– conducere autovehicul în regim prioritar;

– tactică;

În urma susținerii acestor probe, situația se prezintă astfel:

– Specializarea tactică: dintre 27 de polițiști propuși de subunități, au fost avizați 10;

– Specializarea instrucția tragerii: dintre 21 de polițiști propuși de subunități, au fost avizați 2;

Specializarea pregătire fizică și autoapărare: au participat 10 polițiști. Nu au fost avizați;

– Specializarea conducere auto în regim defensiv: dintre cei 16 polițiști propuși de subunități, au fost avizați 8.

În total, dintre 74 de polițiști care doreau să ocupe locurile de instructori, în Poliția Română, au fost avizați 20.

Facem precizarea că aceste probe au avut drept scop identificarea polițiștilor care cunosc subiectul specializării și au abilități didactice de a transmite mai departe aceste capacități.

Informația, conform căreia niciun polițist, din Poliția Română, nu a trecut probele fizice, este una falsă.

Cifrele care circulă în spațiul public reprezintă rezultatele primei zile de verificări pentru avizare și se referă doar la cei 10 polițiști care au participat la această etapă de selecție, nu la tot personalul Poliției Române”.

Continuare știrea inițială

Cât de grele au fost probele de selecție

Poliția Română anunțase, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că pentru verificarea aptitudinilor necesare, polițiștii au avut de susținut proba practică, eliminatorie în cadrul procedurii de avizare a polițiștilor instructori.

Verificarea a avut drept scop încadrarea posturilor de instructori, cu personal care să aibă abilitățile și pregătirea necesare îndeplinirii sarcinilor specifice.

Probele practice pentru fiecare specializare:

1. Pregătire sportivă și autoapărare – testarea calităților motrice ale candidaților și a procedeelor de autoapărare, adaptate nevoilor de verificare practică.

Pentru testarea calităților motrice, bărbații au avut de susținut următoarele probe: alergare de rezistență (1000m), menținut în atârnat, genuflexiuni, abdomene și flotări, iar femeile: alergare de rezistență (800 m), abdomene, viteză și săritura în lungime de pe loc.

2. Tragere cu armamentul din dotare – organizarea și executarea unor ședințe de tragere.

3. Conducere autovehicul în regim prioritar – susținerea unei probe de verificare a aptitudinilor, ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ și efectuarea unor manevre specifice, care fac parte din curriculumul de pregătire al instructorilor auto.

4. Tactică – rezolvarea unor situații tactice standard de ordine publică, care implică aplicarea uneia sau mai multor măsuri polițienești, potrivit Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare.

La toate cele 4 probe susținute, celor evaluați li s-a solicitat să explice tehnicile folosite, să contextualizeze măsurile luate, ținând cont de prevederile legislației în vigoare, astfel încât să se poată evalua capacitatea acestora, de a transmite informațiile profesionale, în procesul de pregătire, mai preciza Poliția Română.

Ocuparea posturilor vacante din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională se face numai după obținerea unui aviz prealabil acordat de comisia constituită la nivelul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române.

Neacordarea avizului prealabil atrage imposibilitatea numirii în funcție sau modificării raporturilor de serviciu.

Posturile de execuție cu atribuții pe linia pregătirii în domeniul intervenției au în componență următoarele specializări:

  • pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării
  • pregătire în domeniul instrucției tragerii
  • pregătire în domeniul tacticii polițienești
  • pregătire în domeniul conducerii auto în regim prioritar.

foto: captură video (prezentare selecție)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate