Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sindicatul Europol: Un poliţist care lucrează în weekend primeşte 2.809 lei. Ministrul Bode primeşte de aproape 8 ori mai mult

Publicat

Sindicatul Europol se revoltă cu privire la veniturile realizate lunar de polițiștii care lucrează în weekend și arată discrepanța între salariile ministrului de Interne și cele ale polițiștilor din stradă. 

Sindicatul Europol reclamă astfel că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul MAI, Lucian Bode, primeşte în jur de 22.000 lei.

”Un polițist din stradă, în București:
– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primește 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiții,
– primește 131 lei pentru orele de noapte prestate;
– primește 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Și pentru toate aceste condiții, primește un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puțin decât un angajat dintr-un supermarket.

Iar în timp ce polițiștii mai au de primit restanța de 2 tranșe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primește în jur de 22.000 lei.

Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administrație i se va mări salariile chiar și cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui polițist.

Așa că, polițiștii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiți. Vor munci de 2809 lei…” se arată într-o postare pe Facebook a Sindicatului Europol.

sursa: Facebook Europol, sursa foto: Facebook Europol, arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 07.06.2022 at 12:49

    Oare la ce se referă acele condiţii de toxic ? Citeam mai demult ceva despre poliţie, într-un articol că în 1907 cel mai de jos grad(dacă erau pe vremea aia)avea un salar lunar de 25 lei.Seful de cel mai înalt grad sau cum i-o fi spus, avea 16 000 lei. Asta e pentru Bode, care are un salar cam micuţ în raport cu subordonaţii. Şi nici măcar nu a lucrat vreodată in poliţie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax