Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sistem informatic de peste un milion de lei, pentru eficientizarea activității Consiliului Local Sebeș. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Primăria Sebeș investește peste un milion de lei într-un sistem informatic pentru eficientizarea activității Consiliului Local, asigurarea transparenței actului decizional local și accesului cetățenilor la informațiile publice. 

Primăria Sebeș a lansat joi, 7 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru realizarea și implementarea unui sistem informatic de relaționare comunitară, pentru asigurarea transparenței actului decizional local și accesului cetățenilor la informațiile publice în cadrul proiectului „Administrație deschisă pentru cetățenii municipiului Sebeș”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.013.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, serviciile de realizare și implementare sistem informatic de relaționare comunitară vor asigura eficientizarea activității Consiliului Local al municipiului Sebeș.

Acest lucru se va realiza prin digitalizarea proceselor legate de pregătirea și desfășurarea ședințelor de Consiliu Local și dezvoltarea unei platforme care să faciliteze implementarea și dezvolatrea incrementală a diverselor servicii și produse software ce compun viziunea de informatizare, oferind o fundație solidă pentru diversificarea și îmbunătățirea serviciilor oferite prin intermediul software.

Accesul utilizatorilor la sistem se va realiza prin intermediul unei interfețe web.

Digitalizare la Consiliul Local Sebeș. Un milion de lei pentru automatizarea hotărârilor din ședințe

Potrivit reprezentanților administrației locale, hotărârile de Consiliu Local sunt rezultatul unui proces pe parcursul cărora sunt implicați diferiți „actori” și sunt generate o serie de documente. În momentul actual, cea mai mare parte a acestei munci se realizează manual.

Prin digitalizarea acestui proces, împreună cu procesele adiacente, se dorește automatizarea într-o măsură cât mai mare a acestuia, creșterea transparenței, precum și reducerea timpilor de realizare.

În acest context se dorește crearea și implementarea unei soluții de gestiune integrată a activităților Consiliului Local (CL) care include diferite instrumente informatice de lucru pentru efectuarea tuturor lucrărilor de secretariat aferente pregătirii și desfășurării ședințelor de CL și pregătirea lucrărilor supuse dezbaterii CL și comisiilor de specialitate ale acestuia.

Astfel, sistemul informatic integrat va trebui să răspundă cel puțin următoarelor necesități:

  • efectuarea tuturor lucrărilor de pregătire a lucrărilo CL și comisiilor de specialitate ale acestuia
  • gestionarea electronică a procedurii administrative privind relația dintre CL și primar, precum și între aceștia și prefect
  • punerea cu mijloace electronice la dispoziția membrilor CL a documentației legate de ședințele de consiliu, precum și actelor normative care au legătură cu activitatea CL
  • comunicarea electronică către autoritățile și persoanele interesate a actelor emise de către CL
  • asigurarea redactării electronice a documentelor pentru CL Sebeș și secretarul municipiului Sebeș prin sistem electronic integrat între compartimentele de specialitate
  • convocarea CL și a comisiilor de specialitate în ședințele ordinare, extraordinare și de îndată prin sistem electronic
  • sistem electronic pentru redactarea, multiplicarea și difuzarea materialelor care se supun dezbaterii comisiilor de specialitate și evidența ședințelor pentru toate comisiile precum și pentru întocmirea stenogramelor și proceselor – verbale de ședință și păstrarea documentelor în condițiile prevăzute de lege
  • afișarea electronică a ordinii de zi a ședințelor de consiliu conform reglementărilor legale și încheierea proceselor verbale de afișare
  • comunicarea către Instituția Prefectului Alba a dispozițiilor emise de către primar și a hotărârilor adoptate de către CL

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Se poate sau nu conduce un ATV fără permis? Polițiștii din Alba au tranșat disputa

Publicat

ATV

Mulți dintre cei care conduc un ATV, consideră că nu au nevoie de permis de conducere pentru a o face, spun polițiștii care s-au întâlnit des cu asemenea cazuri.

Legea spune însă că vehiculele de tip ATV trebuie înmatriculate, iar pentru a le conduce, este nevoie de un permis de categoria B1. 

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, au tranșat dezbaterea.

În timp ce acționau pe raza comunei Albac, au depistat un bărbat de 57 de ani, din comună, în timp ce conducea un ATV.

Bărbatul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, așa că polițiștii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 21 de ani din Apuseni, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Cum a fost prins

Publicat

politie noaptea

Polițiștii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acționau pe raza localității Roșia Montană, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Poiana Vadului, județul Alba.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice.

Incidentul s-a produs sâmbătă seara, în jurul orei 23,00.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Scandal în familie, la Câmpeni. Un bărbat și-a bătut tatăl și s-a ales cu dosar penal

Publicat

Un bărbat de 39 de ani din Câmpeni s-a ales cu dosar penal și nu mai are voie să se apropie de tatăl său pentru o perioadă de 5 zile, după ce l-a agresat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 13 august 2022, Poliția Orașului Câmpeni a fost sesizată de către un bărbat de 63 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresat de fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, la data de 6 august 2022, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi fost agresat de către fiul său, în vârstă de 39 de ani.

Polițiștii au emis, față de fiul victimei ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenție șoferi: 13 radare, folosite la maxim pe drumurile din Alba, în această minivacanța. Unde sunt amplasate

Publicat

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că la acest sfârșit de săptămână, polițiștii acționează, cu efective suplimentare, pentru prevenirea oricărui incident care ar putea afecta siguranța publică precum și pentru creșterea siguranței rutiere și depistarea celor care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În această perioadă, sunt folosite, la capacitate maximă, 13 aparate radar.

Sfaturi pentru șoferi

Reprezentanții IPJ Alba au transmis câteva recomandări adresate cetățenilor, pentru o minivacanță lipsită de incidente negative:

Dacă plecați de la domiciliu, închideți și asigurați toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon și nu lăsați în casă obiecte de mare valoare sau bani!

În zonele aglomerate, fiți atenți la genți, poșete și buzunare!

Evitați consumul excesiv de alcool și stările conflictuale!

Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice sau droguri!

Respectați regimul legal de viteză !

Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

În caz de nevoie, apelați cu încredere 112 – Apel Unic de Urgență.

Amplasarea radarelor în perioada 14 -15 august 2022

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax