Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sistemul electronic al cardului de sănătate, BLOCAT din nou, după o pană de curent. Precizări de la CNAS

Publicat

card sanatate Sistemul electronic de funcţionare a cardului nacional de sănătate s-a blocat din nou, luni după-amiaza, din cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie. Reamintim că o situaţie similară a fost înregistrată vineri, timp de cinci ore.

UPDATE1: „Începând cu orele 18.30, sistemul a fost repornit. Furnizorii de servicii medicale si farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul naţional, a transmis CNAS. Sistemul nu a funcţionat două ore.

UPDATE: „Din cauza unor variații de tensiune electrică, sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online începând cu orele 16.30. Specialiștii lucrează pentru remedierea defecțiunii și apreciem că în termen de maximum 3 ore sistemul va funcționa în parametrii normali„, mai precizează CNAS.

Totodată, CNAS subliniază că în acest interval furnizorii vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, așa cum prevăd normele de utilizare a cardului național de sănătate

Potrivit CNAS, “începând cu ora 16.30, astăzi, 21.09.2015, la sistemul de card – CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrică în locaţia unde este amplasata Autoritatea de Certificare (acea componenta care permite semnarea cu cardul).

Echipa de suport lucrează la remedierea acestei defecţiuni”.

Potrivit instrucţiunilor transmise de CNAS; “după repornirea echipamentelor şi serviciilor aferente A.C. se va transmite mesaj pe toate canelele de comunicare cu CAS / Furnizori de servicii medicale si farmaceutice / Dezvoltatori de aplicaţii în domeniu”. Până la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale şi înregistra activitatea în aplicaţiile informatice, iar după confirmarea din partea CNAS ca sistemul este funcţional, serviciile se vor ridica în sistem în limita celor 72 de ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax