Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Site-ul proiectului CycleLogistics: Albaiulienii au ocazia să se informeze cu privire la cele mai noi și inedite mijloace de transport intra-urban

Publicat

Proiectul european CycleLogistics, în care partener este Primăria Municipiului Alba Iulia, având ca scop reducerea cantității de energie folosite în transportul urban de mărfuri prin înlocuirea vehiculelor motorizate, cu biciclete cargo pentru livrări și transporturi de bunuri, oferă albaiulienilor ocazia de a se informa cu privire la cele mai noi și inedite mijloace de transport intra-urban.

Citeşte şi Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul

Pe siteul proiectului, cyclelogistics.eu, sunt prezentate diverse variante de cargo-biciclete, triciclete, trailere (inclusiv accesorii pentru întrebuințări personale sau de afaceri) precum și cei mai importanți producători din Europa. La secțiunea ”product database” a siteului sunt prezentate peste 150 de produse, caracteristicile tehnice ale acestora, datele de contact ale furnizorilor și producătorilor și, de asemenea, prețurile.

”Acest model de transport se potrivește perfect cu ceea ce înseamnă acum Alba Iulia. Avem o cetate de dimensiuni impresionante, în care bicicleta, nu mașina, reprezintă viitorul. Fie că vorbim de transportul mărfurilor, fie că vorbim despre turism, de agrement, mobilitatea în cetate trebuie să fie una durabilă, adică ecologică și economică. Acest proiect, axat pe conștientizare, este un prim pas spre ceea ce ne dorim în tot orașul, nu doar în cetate” a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De altfel, pe siteul https://www.cyclelogistics.eu, există o gamă variată de produse care ar putea fi utilizate cu succes în interiorul cetății Alba Carolina: puncte mobile de vânzare a suvenirurilor, tonete mobile pentru vânzarea de băuturi sau înghețată, diverse prestări de servicii și biciclete pentru transportul mărfurilor ușoare.

“Proiectul, desfășurat în mai multe orașe importante din Europa, își propune motivarea municipalităților pentru crearea cadrului legislativ și a politicilor favorabile logisticii pe două roți, și încurajarea companiilor și magazinelor să utilizeze acest gen de transport. Cetățenii acestor orașe sunt, de asemenea, încurajați să utilizeze biciclete de mărfuri, cu remorcă și coș, pentru a-și transporta cumpărăturile și echipamentul de agrement. Cea de-a treia categorie importantă în acest context, este aceea a distribuitorilor care trebuie să pună la dispoziția clienților stimulentele și infrastructura necesară achiziționării acestora”, a declarat Nicolaie Moldovan, Administratorul Public al Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax