Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Situația pensionarei din Alba, care a încasat timp de 16 ani o pensie mai mică, modifică legislația. Amendamentul Roman, adoptat

Publicat

Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional un proiect de lege care face dreptate pentru pensionarii cu pensii calculate greșit.

Amendamentul a a venit ca umrare a situației din județul Alba, unde o pensionară a fost a primit o pensie mai mică decât avea dreptul, timp de 16 ani, din cauza unei culpe a funcționarilor.

”Intervenția legislativă pe care am făcut-o în calitate de deputat liberal, impune termenul de prescripție pe perioada nedeterminată, înlăturând prevederea prescripției generale la 3 ani.

Citește și: VIDEO Caz revoltător la Casa de Pensii Alba: Din cauza unui „cod greșit”, o femeie a încasat timp de 16 ani o pensie mai mică

De-a lungul mandatului de parlamentar, prin intermediul petițiilor, unii cetățenii mi-au reclamat existența unor situații în care, deși aveau de primit sume de bani de la Casa Națională de Pensii, aceștia nu și-au mai putut valorifica dreptul din cauza intervenirii termenului general de prescripție, cu toate că eroarea aparținuse organului administrativ” a declarat Florin Roman.

Ultimul caz revoltător, adus la cunoștința publicului, este cel al unei pensionare din județul Alba care a fost nedreptățită în ceea ce privește dosarul său de pensie, mai precis punerea în plată a deciziei de pensionare pentru limită de vârstă.

Astfel, după ce inițial a depus documentele pentru a se pensiona anticipat, iar peste doi ani, la împlinirea vârstei legale de pensionare, a depus un nou dosar, dar, din cauza unei erori materiale, nu s-a procesat corect această modificare a statutului de pensionar pentru limită de vârstă.

Timp de 16 ani, o femeie a primit o altă pensie, mai mică decât cea care i se cuvenea legal. Totul din cauza unui funcţionar care a trecut în sistem un cod greşit.

Potrivit Digi24, șefa respectivului angajat al statului spune că nu are timp să verifice tot ce fac oamenii din subordinea sa şi dă vina tot pe pensionară că nu a venit să sesizeze eroarea.

Între timp femeia a aflat că nu îşi va mai putea recupera niciodată toţi banii care i se cuveneau şi pe care nu i-a primit din vina statului român şi a funcţionarilor lui.

Redăm mai jos reportajul Digi24:

Ana Bîrloncea trăiește staul Tăuni din județul Alba. Am găsit-o trebăluind prin gospodărie împreună cu soţul ei. Vizita unei echipe de televiziune nu este un lucru obișnuit. Ne privește deopotrivă intrigată și curioasă.

Ana Bîrloncea, pensionară: Şi apăi, care e treaba atunci?

Reporter: Ştiţi care e treaba? Treaba este că matale te-ai pensionat anticipat, după care te-ai dus să depui acea cerere pentru pensionare la vârstă…

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ionescu Mihail

    luni, 24.08.2020 at 22:18

    A luat Dna. Ana diferența de bani pe16 ani din urma? Eu am cerut și mi sa raspuns ca nu poate sa mi se dea retroactiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax