Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Situație absurdă în România: 50% dintre elevi nu înțeleg ce citesc sau nu pot face calcule, dar iau bursă de merit

Publicat

România are analfabeți funcțional care primesc bursă de merit. O statistică a Băncii Mondiale arată că aproape 50% dintre elevi români nu înțeleg ce citesc sau nu pot face calcule simple. În același timp, 53% dintre elevi sunt bursieri de merit.

Elevii cu medii mai mari de 8,50 își cer drepturile în stradă, după ce Ministerul Educației le-a mărit din semestrul al doilea, însă a schimbat și criteriile de acordare a lor, scrie Digi24.ro.

Dacă în 2020, potrivit Ministerului Educației, erau 123.000 de elevi care reușiseră să obțină medii mai mari de 8,50, un singur an mai târziu numărul mediilor bune a explodat: avem acum 754.000 de elevi care au obținut medii mai mari de 8,50.

Pentru tineri, bursa de merit înseamnă și bani, și orgoliu.

Profesorii recunosc că de când s-au mutat în online au dat 10 mult mai ușor.

România este țara care reușește să aibă, în același timp, aproape 50% analfabeți funcționali, potrivit Băncii Mondiale și 53% bursieri de merit. Asta se vede și la examenele naționale, și la testările internaționale. Experții în Educație spun că absurdul ar putea dispărea chiar de anul viitor.

Până atunci, ministrul Educației are propria soluție pentru a încuraja performanța.

„Propun ca primii trei din fiecare clasă cu condiția să nu fie sub nota 9 (pentru bursa de merit – n.r.). Pentru că altfel avem clase cu 33 elevi din 35 care au avut 10. Cum faci diferențierea?!”, explica ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Jurnalul de Seară.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 19.01.2022 at 16:08

    În România nimic nu este absurd. Din rândul ăstora se vor alege specialiştii care vor fi deputaţi şi cei care vor face legi. Vezi situaţia actuală, care unora li se pare normală.

  2. Eu

    miercuri, 19.01.2022 at 17:11

    Ar trebui sa verificati inainte de a publica stirea .Nu este adevarat ,cel putin in Alba Iulia .Bursele de merit sunt limitate ,fiecare scola are un nr de aprox 10 burse care se acorda in functie de medile obtinute .sunt elevi care au media de 9.80 si nu primesc bursa de merit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax