Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Soarta preotului Cristian Pomohaci, decisă de Consistoriul Eparhial, la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia. Deliberări la instanţa de judecată bisericească, până VINERI

Publicat

pomohaci Consistoriul Eparhial, instanţa disciplinară şi de judecată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia se află în deliberări în cazul preotului Cristian Pomohaci, care este cercetat şi de Parchetul General, pentru racolare de minori în scopuri sexuale. Va pronunţa o decizie vineri dimineaţa.

Şedinţa forului bisericesc s-a desfăşurat în jurul amiezei, în lipsa preotului Cristian Pomohaci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, cererea preotului Pomohaci, care solicită retragerea temporară din preoție din motive de sănătate, dar şi situaţia acestuia, în contextul acuzaţiilor care i s-au adus, a fost analizată în Consistoriul Eparhial şi se comunica o hotărâre, vineri.

Reamintim că preotul Cristian Pomohaci, de la Parohia Moşuni, din judeţul Mureş, este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Pentru el s-a decis oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie. În această perioadă a trebuit să îşi pregătească apărarea, având în vedere că nu a putut demonta acuzaţiile.

Nu a adus probe sau dovezi la Centrul Eparhial, care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, însă a prezentat o solicitare prin care cere retragerea temporară din preoţie, pe motive de sănătate. Această cerere a intrat în atenţia Consistoriului Eparhial, convocat joi, la ora 12.00. Decizia consistoriului va fi supusă aprobării ÎPS Irineu, Arhiepiscop ortodox de Alba Iulia.

Vezi şi VIDEO: Cristian Pomohaci nu a reușit să aducă probe în favoarea sa. Consistoriul Eparhial discută situația preotului

„În cele 30 de zile pe care părintele Pomohaci le-a avut la dispoziție pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l disculpe de învinuirile care i s-au adus în spațiul mediatic, nu au fost prezentate probe la centru. Părintele a fost prezent și ieri (n.r. – marţi, 25 iulie), la orele după-amiezii, la centrul eparhial”, a precizat miercuri reprezentantul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Vezi şi Preotul Cristian Pomohaci, acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, solicită retragerea temporară din preoţie, pe motive de sănătate

Preotul Cristian Pomohaci se află şi în vizorul autorităţilor de anchetă penală. Dosarul în care este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, a ajuns la Parchetul General.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax