Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Societăţi comerciale din Alba amendate cu peste 107.000 de lei pentru că poluau mediul. Vezi despre cine este vorba

Publicat

k

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba continuă monitorizarea respectării directivelor europene cu privire la gestionarea deşeurilor depozitate pe raza judeţului Alba. Potrivit datelor furnizate de instituţie, doar în cursul anului trecut, pe suprafeţele celor 3 depozite de deşeuri menajere neconforme din Alba Iulia, Ocna Mureş şi Aiud au fost depuse circa 63.000 de tone de deşeuri, iar controalele efectuate au arătat că mai multe societăţi comerciale din judeţ au primit amenzi considerabile pentru că poluau mediul.

Este vorba despre Uzina SC „Cupru Min” SA şi „Kronospan” Sebeş, la care a fost nevoie să se intervină pentru stoparea evacuării deşeurilor poluante. Potrivit raportului APM Alba, SC „Cupru Min” SA Abrud a depozitat, în anul 2011, in iazul Valea Şesii 1.862.676 tone steril de flotaţie, 34.911 tone steril descoperta cariera piatră, 345.000 tone steril minereu.

Mai exact, în data de 15.07.2011, la ora 16.00, s-a produs o avarie la conducta de transport hidromasă sterilă, de la Uzina de preparare a SC „Cupru Min „Abrud SA, la iazul de decantare Valea Şesii. S-au deversat cca. 100 tone de hidromasă sterilă în pârâul Curmătura la 2 km de confluenţă cu râul Arieş. Rezultatele analizelor furnizate de către S.G.A. Alba au indicat o concentraţie de 12.104 mg/l pentru indicatorul «suspensii totale » în pârâul Curmătura (ora 18.40).

Defecţiunea la conductă a fost remediată, fiind stopată poluarea. SGA Alba a aplicat agentului economic o sancţiune contravenţională în valoare de 35.000 lei.

În data de 08.11.2011, la staţia de epurare Lancrăm din municipiul Sebeş, a fost identificată o substanţă grosieră de culoare albă. Operatorii staţiei de epurare au evacuat apele uzate direct în râul Sebeş, pentru o perioadă de circa 30 minute. APM Alba arată că ape uzate cu conţinut de parafină de la SC „Kronospan” SA au fost vidanjate de SC ”Apa CTTA” Alba, Sucursala Sebeş şi evacuate în canalizarea oraşului Sebeş. Şi acolo, potrivit APM, poluarea a fost sistată şi nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă.

A fost aplicată o amendă contravenţională în valoarea de 35.000 lei de către SGA Alba agentului economic SC APA CTTA SA Alba. De asemenea, CJ Alba al GNM a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 25.000 lei agentului economic SC „Kronospan Sebeş” SA şi 12.500 lei pentru SC „Apa CTTA” SA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax